• Un episcop polonez demisionează după o orgie la casa parohială.
  • Vaticanul a acceptat demisia lui Grzegorz Kaszak, episcopul de Sosnowiec.
  • Grzegorz Kaszak: „Îmi cer iertare pentru limitele mele umane.”

Încep demisiile după petrecerea sexuală a preoților care s-a terminat cu poliție și ambulanță. Vaticanul a acceptat demisia episcopului polonez Grzegorz Kaszak, care vine în urma unui scandal provocat de o „petrecere sexuală”.

În august, un preot din episcopia lui a organizat o orgie la casa parohială, iar în episcopia pe care o conducea preotul Kazsak încă din 2009 când scandalurile sexuale s-au ținut lanț, însă cel din vara a fost picătura care a umplut paharul.

Grzegorz Kaszak, episcopul de Sosnowiec, din sud-vestul Poloniei, și-a anunțat plecarea după ce unul dintre preoții săi a fost pus sub anchetă penală în legătură cu rapoartele de luna trecută, potrivit cărora acesta ar fi organizat o petrecere în timpul căreia un prostituat de sex masculin și-a pierdut cunoștința din cauza unei supradoze de pastile pentru disfuncții erectile.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

În scrisoarea de demisie, preotul și-a cerut iertare pentru „limitele lui umane” și pentru că a jignit societatea poloneză. Papa nu a comentat subiectul, dar știm poziția lui. Când a fost intrebat despre un lider al bisericii din Franta, dat afară din functie pentru că era bănuit că a intretinut relatii sexuale cu o femeie, a spus clar: E un păcat, dar nu atât de grav.

Citește și: