• Televiziunea este sursa cea mai la îndemână pentru a fi la curent cu ultimele informații.
  • Pe locul al 2 lea avem presa și platformele de știri online cu 42%.
  • Locul al 3-lea este împărțit între radio și platformele de socializare.

Televizorul rămâne principala sursă de informare preferată a europenilor. Potrivit datelor ultimului Eurobarometru, nici platformele de socializare nu rămân în spate și înregistrează un câștig semnificativ în această privință.

Euro-barometrul comandat de Parlamentul European arată că televiziunea este sursa cea mai la îndemână pentru a fi la curent cu ultimele informații și astfel se situează pe locul 1 cu peste 71% de respondeți. Pe locul al 2 lea avem presa și platformele de știri online cu 42%. Locul al 3-lea este împărțit între radio și platformele de socializare, ambele având un porcentaj de 37%. Pe locul 4 se situează presa scrisă cu 21%.

Comparativ cu anul trecut, se observă o creștere generală și a utilizării rețelelor de socializare. Când vine vorba de încredere, 48% din cetățenii Uniunii Europene spun că aleg posturile publice de radio și televiziune, inclusiv online. Presa scrisă și variantele de pe net ale acesteia ocupa locul 2 cu 38 de procente, iar locul 3 este ocupat de posturile de radio și de televiziune private cu 29 de puncte procentuale.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Românii vor să se informeze de la televizor

80% dinte români au declarat că preferă să se informeze direct de la televizor. Platformele de social media sunt pe locul 2 folosite de 48% dintre respondenții din România. La diferență de un procent se află platformele de știri online. Radio este pe locul 4 cu 33% dintre răspunsuri și presa scrisă pe ultimul loc cu 19%. Subiecte de interes pentru români sunt legate de afacerile europene și internaționale, știri locale, financiare și economie și de politica națională.

Citește și