• Căutarea unei vieți mai lungi poate deveni catastrofală pentru planeta noastră. 
  • Știința poate sfida legile vieții și te poate face nemuritor.
  • Jeff Bezos și Sam Altman se numără printre cei care investesc în start-upuri anti-îmbătrânire.

Tu știi pe ce lume trăiești? Trăiești într-o lume în care știința poate sfida legile vieții și te poate face nemuritor. Niciodată în istoria omenirii nu s-a investit atât de mult ca în prezent, în încercarea de a stopa îmbătrânirea. Jeff Bezos și Sam Altman se numără printre cei care investesc în start-upuri anti-îmbătrânire, dar totuși, totul vine cu un preț.

„Cele mai briliante minți ale lumii sunt axate pe așa ceva. Una din companiile care le adoră, Alphabet, compania mamă a Google, are specific ca temă căutarea prelungirii vieții, cu nuanța nu numai cantitatea vieții, ci și calitatea vieții. De aceea, Altman și Jeff Bezos sunt oamenii care investesc teribil în inteligența artificială. Acum, cu bani, poți să ajungi la operațiuni medicale spectaculoase, poți să mănânci îngrijit, poți să ai grijă ce apă bei”, a explicat Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale, la Aleph News.

Căutarea unei vieți mai lungi poate deveni catastrofală pentru planeta noastră. Un scenariu: în tentativa de a prelungi durata de viață se va exercita o presiune prea mare asupra resurselor și se va ajunge la dispariția omenirii. Se va ajunge în punctul în care cei rămași vor concura pentru resursele prețioase ale Pământului, spun cercetătorii de la Universitatea Cambridge.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

„Dacă vă uitați la pozele lor, vedeți cât de fit sunt ei, impecabili arată pentru vârsta lor și pentru cât de mult muncesc ei. Ca dovadă, cât de multă atenție pun ei și ar trebui să învățăm asta, pe sănătatea lor, programul lor. Avem capacitatea de a ne corija erorile. Acolo se vede umanitatea, așa am făcut. Ne-am dus într-o parte și ne-am corijat erorile. Ne căsătorim, nu mai facem copii. Rata de natalitate este dramatic coborâtă, sub cea naturală”, a spus Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale, la Aleph News.

Citește și