• Mai mult de un sfert dintre adulții din România au participat în 2022 la programe de educație formală sau non-formală.
  • Totuși, la nivel european, România depășește doar alte patru state: Polonia, Serbia, Bulgaria și Grecia.
  • Procentul de 27% este de cinci ori mai mare față de cel raportat până acum la nivel european.

Mai mult de un sfert dintre adulții din România au participat în 2022 la programe de educație formală sau non-formală, arată datele INS. Procentul de 27% este de cinci ori mai mare față de cel raportat până acum la nivel european. Totuși, la nivel european, România depășește doar alte patru state: Polonia, Serbia, Bulgaria și Grecia. La polul opus, se află Suedia, cu procente de 72%.

Sorina Donisa, expert HR, spune că în momentul de față în piața muncii este o preocupare activă și continuă din partea angajaților, în special tinerii de până în 30 de ani, pentru orice tip de formare profesională.

Sorina Donisa: „Companiile investesc pentru că ele au răspuns imediat la această cerință, companiile investind extrem de mult în formarea lor, unul dintre subiectele pe agenda lor în strategia de retenție fiind tocmai această oferire de training-uri, atât din atât tehnice, cât și de soft skills”

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

„În ziua de astăzi, toate job-urile conține o componentă de digitalizare și atunci e inevitabil ca formarea profesională să fie în cât mai mult în atenția angajatorilor”, explică Sorina Donisa.

Citește și