• Compania turcă Corendon este prima din Europa care va oferi zone „Only Adult”.
  • Corendon va oferi serviciul în avioanele sale pe ruta dintre Amsterdam și insula Curaçao.
  • Pentru un loc pasagerii vor trebui să plătească în plus 45 de euro pentru o călătorie dus.
  • Zonele fără copii sunt menite „să găzduiască pasagerii care vor mai multă liniște în timpul zborului”.

O companie aeriană din Turcia ia exemplul mai multor operatori internaționali și introduce zone unde accesul va fi permis doar pasagerilor cu vârsta de peste 16 ani. Mai bine zis, oamenii nu mai pot călătorii cu cei mici pe anumite rute, scrie Schengen Visa.

Se pare că din luna noiembrie, compania turcă Corendon, va oferi zonele doar pentru adulți, în avioanele sale pe ruta dintre Amsterdam și insula Curacao, din Caraibe.

Zona în care accesul copiilor nu va fi permis se află în partea din față a avioanelor și are 93 de locuri rezervate pasagerilor peste 16 ani. Aceasta va fi despărțită de restul avionului prin pereți și perdele.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Prețul este de 45 de euro pentru facilitate

Pentru a cumpăra un pasager va trebui să plătească în plus 45 de euro pentru o călătorie dus, dar există și locuri cu spațiu suplimentar pentru picioare, dar biletul va fi mai scump cu 100 de euro per zbor.

Fondatorul companiei spune că aceste zone sunt menite „să găzduiască pasagerii care vor mai multă liniște în timpul zborului”, iar părinții care călătoresc cu copii vor fi mai puțin stresați că i-ar putea deranja pe ceilalți.

Citește și: