• Studiu: Bărbații au simptome mai puternice de gripă decât femeile.
  • Studiu: Sistemul imunitar feminin e mai puternic decât cel masculin.
  • Termenul „gripă bărbatului” a ajuns și în dicționarul englez Oxford.

Și bărbații plâng câteodată! De ce jelesc prea mult la o răceală de sezon? Știința le dă voie.

Cercetătorii au dovedit că sistemul imunitar feminin e mai puternic decât cel masculin datorită hormonilor feminini. Progesteronul și estrogenul încetinesc rapiditatea cu care virusul se multiplică, ceea ce duce la mai puține simptome. Hormonul masculin – testosteronul – deseori ține pe loc imunitatea.  Tot din cauza testosteronului, zona din creier care controlează temperatura corpului este mai mare, ceea ce poate duce la o febră mai mare în cazul barbaților. De aceea, bărbatii nu se plâng – ei chiar au mai multe simptome decat femeile.

Termenul „gripă bărbatului” sau „man flu” a ajuns și în dicționarul englez Oxford, ca „o răceală sau o boală minoră pe care bărbatul o tratează ca și cum ar fi gripă sau ceva mai grav”.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
A.I. ÎN MUZEE

Sezonul de gripă și viroze s-a instalat în România. Numărul de cazuri este în creștere evidentă. Avem cu 30% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna trecută – iar medicii se așteaptă ca în perioada următoare să fie tot mai multe cazuri. La camera de gardă a Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș se prezintă zilnic în jur de 200 de pacienți cu gripă sau alte infecții respiratorii, în condițiile în care, în vârful pandemiei de COVID-19, numărul pacienților care ajungeau într-o zi la camera de gardă era de 300.

Citește și