• A fost realizat un top al celor mai ciudate momente din lumea tehnologiei.
  • O conferință tehnologică la care au vorbit mai multe femei decât trebuia a fost anulată.
  • Un chatbot i-a cerut unui reporter al New York Times să-și părăsească soția.

A fost un an lung pentru tehnologie, o lume care s-a dezvoltat în toate direcțiile și s-a regrupat în moduri tipice, însă unele pot primi premiul cel mare din categoria ,,ciudățeniilor”.

De la eșecul celei mai mari bănci, până la apariția bizară în Vogue a fondatorului Amazon Jeff Bezos, oamenii s-au arătat interesați de ,,elita” tehnologică, care se pare că a fost mai ciudată ca niciodată.

Care-i treaba cu chatboții și cât de vitali au devenit ei astăzi? Până în ce punct îți pot da sfaturi de viață?

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Iată, fără o ordine anume, cele cinci momonte favorite ale CNN.

Un chatbot i-a cerut unui reporter de la New York Times să-și părăsească soția

Dezvoltarea chatboților a acaparat titlurile în 2023, dar unul dintre cele mai interesante momente a fost o conversație foarte citită și ciudată între reporterul New York Times Kevin Roose și chatbot-ul Bing de la Microsoft, la începutul anului.

Ceea ce ar fi trebuit să demonstreze modul în care funcționează instrumentul, s-a transformat rapid într-un vis febril și robotic. Conversația a devenit din ce în ce mai întunecată, culminând cu chatbot-ul, pe numen Sydney, care i-a cerut lui Roose să-și părăsească soția.

A fost prima dată când mulți cititori au început să se întrebe dacă A.I. este într-adevăr o idee bună pentru umanitate.


O conferință tehnologică cu femei generate de A.I. a fost anulată

Lipsa femeilor din Silicon Valley a fost bine documentată de zeci de ani, dar nicăieri nu a fost mai evidentă decât în ​​lista de vorbitori a conferinței tehnologice DevTernity, care aparent avea doar o singură femeie (adevărată).

Lucrurile au devenit, însă, extrem de ciudate atunci când organizatorul conferinței, Eduards Sizovs, a spus într-o postare pe o rețea de socializare că cel puțin un profil feminin a fost „generat automat, cu un titlu și o imagine aleatorie”, a raportat Associated Press, creând și un difuzor fals. O femeie falsificată a fost observată imediat, ceea ce a dus în cele din urmă la oprirea întregului eveniment.

Directorul Amazon Web Services, Kristine Howard, a scris într-o postare pe LinkedIn că a descoperit mai multe profiluri aparent false ale celor care vorbeau în conferință. „Am aflat că sunt singura femeie reală de pe ordinea de zi, pe când restul păreau să nu fie. Am hotărât să pun capăt evenimentului”.


Nume grele din lumea tech vor să construiască un oraș utopic în afara Bay Area

Lipsa locuințelor în zona Bay este un titlu constant pe paginile de știri, însă a lovit mai tare ca niciodată în primăvară, când a apărut vestea că un grup de miliardari din domeniul tehnologiei, inclusiv Marc Andreessen, Reid Hoffman și Laurene Powell Jobs, au cumpărat 55.000 de „moșii” la marginea Bay Area.

Se pare că au achiziționat tot terenul necesar pentru a construi un oraș utopic, reinventând designul urban în nordul Californiei, unde să-și găzduiască muncitorii.

Totul a fost o surpriză pentru fermierii care cultivaseră acolo la nivel local timp de generații și se întrebau de ce toți vecinii lor își vindeau proprietățile. S-a pornit și o anchetă în acest sens și a guvernului federal.

„Regele criptomonedelor”, Sam Bankman-Fried, a fost găsit vinovat la New York și riscă până la 115 ani de închisoare

Procesul fostului ,,rege cripto” Sam Bankman-Fried era de așteptat să aibă urmări cel puțin interesante, având în vedere amploarea companiei de mai multe miliarde de dolari pe care a construit-o, FTX.

Acuzat de fraudă, conspiraţie criminală şi spălare de bani, Sam Bankman-Fried a fost găsit vinovat de un juriu din New York pentru toate cele şapte capete de acuzare, după un proces care a făcut valuri și a ținut cinci săptămâni și riscă până la 115 ani după gratii, relatează AFP.

După mai puţin de cinci ore de deliberare, juriul l-a găsit vinovat de utilizarea, fără ştirea lor, a fondurilor depuse de clienţii platformei sale de schimb de criptomonede FTX, care a dat faliment în noiembrie 2022.

„Sam Bankman-Fried a comis una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA”, a declarat Damian Williams, procuror federal din Manhattan, după citirea verdictului.

Printre ,, prostioare” se numără o notă de plată de 600.000 dolari la un restaurantul tematic a lui Jimmy Buffett, o cerere din partea părinților lui SBF pentru un salariu de peste 200.000 USD, care ar fi dus la un cadou în numerar de 10 milioane USD , și încercarea de a mitui oficialii străini, și despre care cel puțin un martor a spus că mișcările implicau „prostituate thailandeze”.

Consiliul OpenAI îl concediază pe Sam Altman, angajații se revoltă, compania îl reangajează pe Altman – totul într-o săptămână

Poate cel mai proaspăt moment tehnologic ciudat din mintea colectivă este înlăturarea și reintegrarea fondatorului și CEO-ului în OpenAI, Sam Altman, într-o serie de cinci zile în luna noiembrie.

De la concedierea de vineri seara, până la doi directori executivi interimari instalați rapid și apoi detronați până la o scrisoare semnată de majoritatea companiei prin care se cere revenirea lui Altman și oferta Microsoft de a-l angaja atât pe el, cât și pe toți angajații nemulțumiți: toate astea s-au întâmplat într-o săptămână.

Citește și