• Fostul guvernator de New Jersey Chris Christie a anunțat miercuri că se retrage din campania prezidențială din 2024.
  • Anunțul marchează ieșirea din cursă a celui mai deschis critic al fostului președinte Donald Trump în cadrul primarelor republicane.
  • Decizia lui Christie va veni în urma unei noi serii de cifre dezamăgitoare în sondaje, în special în New Hampshire.

Fostul guvernator de New Jersey Chris Christie a anunțat miercuri că se retrage din campania prezidențială din 2024 – în timp ce principala sa concurentă pentru voturile moderate în alegerile primare din New Hampshire, Nikki Haley, câștigă teren pentru Donald Trump în acest stat, scrie NBC.

„Îmi este clar în această seară că nu există o cale pentru mine de a câștiga nominalizarea”, le-a spus Christie alegătorilor la un eveniment. „Motiv pentru care îmi suspend campania pentru funcția de președinte al Statelor Unite”.

„Vreau să vă promit următorul lucru”, a continuat Christie. „Mă voi asigura că în niciun caz nu-i voi permite lui Donald Trump să mai fie vreodată președinte al Statelor Unite. Și asta este mai important decât ambiția mea personală”.

Recomandări

CE FACEM CU DEZINFORMAREA?
CUM SCHIMBĂM EDUCAȚIA?
UNDE MERGI AZI?
UNDE MERGI BANII?
ATACURI ÎN UCRAINA
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”

Anunțul marchează ieșirea din cursă a celui mai deschis critic al fostului președinte Donald Trump în cadrul primarelor republicane.

Decizia lui Christie va veni în urma unei noi serii de cifre dezamăgitoare în sondaje, în special în New Hampshire, unde a sperat că un electorat mai puțin conservator se va coagula în jurul opoziției sale tranșante față de Trump, pe care l-a descris ca fiind „lipsit de caracter”.

Plecarea sa ar putea fi un avantaj pentru fostul guvernator al Carolinei de Sud, Nikki Haley, care s-a apropiat la o singură cifră de Trump în statul Granit, potrivit unui nou sondaj CNN realizat de Universitatea din New Hampshire. Sondajul a constatat că 65% dintre susținătorii lui Christie – 12% din total – au indicat-o pe Haley ca a doua lor alegere. Ea se află în urma lui Trump cu 39% la 32% în rândul alegătorilor susceptibili de a participa la alegerile primare.

Citește și