• O femeie de 89 de ani, din Olanda, a murit după ce s-a infectat a doua oară cu COVID-19 – este primul caz de deces al unei persoane care se infectează a doua oară.
  • Femeia suferea de Boala Waldenstrom, o formă rară de cancer al globulelor albe.
  • De la începutul pandemiei până în prezent, cercetătorii au confirmat 23 de cazuri de reinfectare cu COVID-19, însă toți pacienții s-au vindecat.

O femeie în vârstă din Olanda a murit după ce s-a infectat a doua oară cu coronavirus, conform unui studiu, relatează BNO News. Este prima oară când o persoană moare după a doua infecție cu coronavirus.

Pacienta în vârstă de 89 de ani a fost tratată pentru Boala Waldenstrom, o formă rară de cancer al globulelor albe. Boala se poate trata, dar este incurabilă.

Pacienta a ajuns la urgențe, la începutul anului 2020, cu febră și tuse severă

Studiul, publicat în Oxford University Press, spune că pacienta a ajuns la urgențe la începutul anului 2020 și acuza febră și tuse severă.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

A fost testată pozitiv pentru coronavirus și a rămas internată 5 zile. Deși simptomele au dispărut complet, femeia a continuat să se simtă obosită.

După două luni a avut din nou simptome de COVID-19

După aproximativ două luni, după ce a început din nou cura cu chimioterapie, a început să aibă febră, să tușească și să respire cu dificultate.

A fost internată în spital, iar medicii au constat că nivelul saturației de oxigen era de 90%, cu o rată de respiratorie de 40 de răsuflări pe minut.

Și de data aceasta a fost testată pozitiv pentru coronavirus, în timp ce testele pentru anticorpi erau negative în ziua a patra și în ziua a șasea.

Primul caz de deces al unei persoane care se infectează a doua oară cu COVID-19

În ziua a opta, starea de sănătate a pacientei s-a deteriorat. A murit după două săptămâni”, au spus cercetătorii în studiu.

Cercetătorii au analizat ambele seturi de teste, au cercetat materialul genetic și au constatat că femeia s-a îmbolnăvit de două ori cu COVID-19.

Până azi, cercetătorii au confirmat doar 23 de cazuri de reinfecție cu coronavirus, însă toți pacienții s-au vindecat.