• Într-o actualizare publicată joi la 16:01 PT, Astrobotic a raportat că Peregrine mai are aproximativ 48 de ore de combustibil rămas.
  • NASA a dezvăluit că încărcăturile utile de la bordul landerului colectează cu succes date.
  • Peregrine poartă și Iris Lunar Rover, un rover minuscul construit de studenții de la Universitatea Carnegie Mellon, care trebuia să facă fotografii pe Lună.

Aterizarea pe lună a Peregrine s-ar putea să nu se întâmple. Aceasta are șanse mari să se piardă în curând prin spațiu, dar, între timp, colectează date pentru știință. Într-o actualizare de joi, NASA a dezvăluit că încărcăturile utile de la bordul landerului colectează cu succes date. Astrobotic a distribuit o actualizare similară pe X (fostul Twitter) mai devreme în cursul zilei, scrie The Verge.

NASA spune că planul este de a extinde misiunea lui Peregrine cât mai mult posibil pentru a continua eforturile de colectare a datelor. „Măsurătorile și operațiunile instrumentelor științifice furnizate de NASA de la bord vor oferi experiență valoroasă, cunoștințe tehnice și date științifice viitoarelor livrări lunare CLPS”, a declarat Joel Kearns, administrator asociat adjunct pentru explorare cu Direcția misiunii științifice a NASA într-o declarație inclusă în Anunțul NASA.

Peregrine este încă stabil din punct de vedere operațional. Într-o actualizare publicată joi la 16:01 PT, Astrobotic a raportat că Peregrine mai are aproximativ 48 de ore de combustibil rămas – mult mai mult decât ceea ce era anticipat în rapoartele sale anterioare – deoarece rata scurgerii a încetinit odată cu trecerea timpului.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Peregrine poartă și Iris Lunar Rover, un rover minuscul construit de studenții de la Universitatea Carnegie Mellon, care trebuia să facă fotografii pe Lună. O fotografie cu roțile lui Iris și un rezervor de combustibil cu steagul american a fost postată astăzi de Astrobotic pe X. Iris a trimis și un mesaj către Pământ: „Bună, Pământ!”

Citește și