• Într-o actualizare publicată joi la 16:01 PT, Astrobotic a raportat că Peregrine mai are aproximativ 48 de ore de combustibil rămas.
  • NASA a dezvăluit că încărcăturile utile de la bordul landerului colectează cu succes date.
  • Peregrine poartă și Iris Lunar Rover, un rover minuscul construit de studenții de la Universitatea Carnegie Mellon, care trebuia să facă fotografii pe Lună.

Aterizarea pe lună a Peregrine s-ar putea să nu se întâmple. Aceasta are șanse mari să se piardă în curând prin spațiu, dar, între timp, colectează date pentru știință. Într-o actualizare de joi, NASA a dezvăluit că încărcăturile utile de la bordul landerului colectează cu succes date. Astrobotic a distribuit o actualizare similară pe X (fostul Twitter) mai devreme în cursul zilei, scrie The Verge.

NASA spune că planul este de a extinde misiunea lui Peregrine cât mai mult posibil pentru a continua eforturile de colectare a datelor. „Măsurătorile și operațiunile instrumentelor științifice furnizate de NASA de la bord vor oferi experiență valoroasă, cunoștințe tehnice și date științifice viitoarelor livrări lunare CLPS”, a declarat Joel Kearns, administrator asociat adjunct pentru explorare cu Direcția misiunii științifice a NASA într-o declarație inclusă în Anunțul NASA.

Peregrine este încă stabil din punct de vedere operațional. Într-o actualizare publicată joi la 16:01 PT, Astrobotic a raportat că Peregrine mai are aproximativ 48 de ore de combustibil rămas – mult mai mult decât ceea ce era anticipat în rapoartele sale anterioare – deoarece rata scurgerii a încetinit odată cu trecerea timpului.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Peregrine poartă și Iris Lunar Rover, un rover minuscul construit de studenții de la Universitatea Carnegie Mellon, care trebuia să facă fotografii pe Lună. O fotografie cu roțile lui Iris și un rezervor de combustibil cu steagul american a fost postată astăzi de Astrobotic pe X. Iris a trimis și un mesaj către Pământ: „Bună, Pământ!”

Citește și