• Silicon Valley declară singurătatea ca fiind o urgență de sănătate publică.
  • Singurătata crește riscul de apariție a demenței, depresiei, anxietății și bolilor de inimă.
  • În România, 1 din 4 dintre vârstnici din mediul urban, se confruntă cu singurătatea.

Comitatul Silicon Valley devine primul din SUA care declară singurătatea ca fiind o urgență de sănătate publică. Mai multe cercetări au arătat că singurătata crește riscul de apariție a demenței, depresiei, anxietății, bolilor de inimă, accidentelor vasculare cerebrale și morții prematură, scrie NBC News.

Consiliul de supervizori al comitatului a adoptat marți o rezoluție prin care a declarat singurătatea drept o criză de sănătate publică și s-a angajat să exploreze măsuri care să promoveze conexiunea socială în comunitate.

Rezoluția nu rezervă în mod direct fonduri pentru programe de reducere a singurătății, ci mai degrabă semnalează angajamentul comitatului de a aborda această problemă și validează experiențele locuitorilor, a declarat David Canepa, vicepreședintele Consiliului de Supraveghere, care a introdus legislația.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

„Ceea ce încercăm să facem este să scoatem cu adevărat oamenii din colțuri și să le spunem: „Hei, uite, există o mulțime de oameni care se simt ca tine. Nu sunteți singuri. Și, mergând mai departe, iată câteva dintre lucrurile pe care le putem face pentru a vă sprijini'”, a spus el.

Canepa a adăugat că măsura a fost parțial inspirată de eforturile din Marea Britanie și Japonia, care au numit fiecare miniștri naționali pentru a aborda problema singurătății. De asemenea, el a fost influențat de conversațiile cu personalul său despre legăturile dintre singurătate și fumat și diabet, precum și de un sfat al medicului general Vivek Murthy din luna mai, care a îndemnat guvernele să acorde prioritate strategiilor de promovare a legăturilor sociale.

În România, 1 din 4 bătrâni se simt singuri

În România, 1 din 4 dintre vârstnici din mediul urban, se confruntă cu un grad ridicat de singurătate și 32% se simt excluși de restul lumii, conform studiului național Niciodată Singur.

Ne simțim singuri atunci când dorința noastră de a fi văzuți, auziți, acceptați, înțeleși sau cunoscuți de alții este neglijată prea mult timp. Singurătatea este o parte dureroasă, dar comună a experienței umane.

„Gestionarea sentimentelor poate fi o provocare, deoarece fiecare individ experimentează singurătatea în mod diferit și din motive diferite. Una dintre cele mai bune modalități de a face un pas înainte în ceea ce privește reducerea sentimentelor de singurătate este de a exersa vulnerabilitatea cu alte persoane. Vestea bună este că acest lucru nu trebuie să fie dificil. Puteți începe prin a face ceva ce vă place alături de alte persoane. Ar putea fi vorba de dacing, gâfâială și chiar jocuri video, doar asigurați-vă că există o șansă de a vă conecta cu oamenii în afara activității”, a explicat Dr. Therese Mascardo, medic psihiatru.

Citește și