• Mama lui Alexei Navalnîi a declarat că a văzut trupul neînsuflețit al acestuia.
  • Aliații fostului lider al opoziției au declarat că documentul arată că Navalnîi a murit din cauze naturale.
  • Navalnîi a murit vinerea trecută într-o colonie penală din Rusia. Mamei și soției sale, Iulia Navalnaya, li s-a refuzat anterior accesul la trupul său după moartea sa.
  • Kremlinul neagă cu vehemență orice implicare în moartea criticului lui Putin, în ciuda acuzațiilor larg răspândite din partea opoziției interne și a liderilor internaționali.

Mamei lui Navalny i s-a dat un ultimatum, scrie BBC.

Anchetatorul i-a dat mamei lui Alexei Navalnîi un ultimatum pentru a fi de acord cu o înmormântare secretă, relatează secretarul de presă al lui Navalny, Kira Yarmysh.

„Acum o oră, un anchetator a sunat-o pe mama lui Alexei și i-a dat un ultimatum. Fie acceptă o înmormântare secretă fără adio public în 3 ore, fie Alexei va fi îngropat într-o colonie. Ea a refuzat să negocieze cu Comisia de Anchetă pentru că nu au autoritatea de a decide cum și unde ar trebui să-și îngroape fiul. Ea cere respectarea legii, care obligă anchetatorii să predea cadavrul în termen de două zile de la stabilirea cauzei morții”, a scris Yarmysh.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

„Din documentele medicale pe care le-a semnat, aceste două zile expiră mâine. Ea insistă ca autoritățile să permită ca înmormântarea și slujba de pomenire să se țină în conformitate cu obiceiurile”, a adăugat ea.

Echipa lui Navalny a anunțat o recompensă pentru informații despre circumstanțele uciderii lui Navalnîi.

Pentru informații valoroase, proiectul oferă o recompensă în numerar de 20.000 EUR și asistență în călătoriile în afara Rusiei.

Informațiile pot fi primite la adresa poștală: navalnybox@protonmail.com.

Citește și