• Senatul francez a adoptat miercuri un proiect de lege care prevede înscrierea în Constituție a dreptului la avort.
  • Măsura va fi prezentată acum în fața unei sesiuni comune a parlamentului pentru a fi aprobată săptămâna viitoare cu o majoritate de trei cincimi.
  • Macron a declarat, după vot, că guvernul său se angajează să „facă ireversibil dreptul femeilor de a face avort prin înscrierea acestuia în Constituție”.

Senatul francez a adoptat miercuri un proiect de lege care prevede înscrierea în Constituție a dreptului la avort.

Votul de miercuri a avut loc după ce camera inferioară, Adunarea Națională, a aprobat propunerea cu o majoritate covârșitoare în ianuarie. Măsura va fi prezentată acum în fața unei sesiuni comune a parlamentului pentru a fi aprobată săptămâna viitoare cu o majoritate de trei cincimi, scrie AP.

Macron a declarat, după vot, că guvernul său se angajează să „facă ireversibil dreptul femeilor de a face avort prin înscrierea acestuia în Constituție”. El a declarat pe X, fostul Twitter, că va convoca o sesiune comună a parlamentului pentru un vot final luni.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Guvernul lui Macron vrea ca articolul 34 din Constituție să fie modificat.

Niciunul dintre principalele partide politice franceze reprezentate în parlament nu a pus sub semnul întrebării dreptul la avort, care a fost dezincriminat în 1975.

Citește și