• La sondajul OnePoll au participat 2.000 de bărbați din UK. Sondajul examinează presiunile cu care se confruntă bărbații.
  • 49% din bărbați simt presiunea de a fi utili în casă. 41% simt că  trebuie să-și mențină corpul în formă.
  • 29% dintre respondenți vor să-și exprime liber aspectele feminine. 62% din bărbați simt că nu pot vorbi anumite subiecte sensibile.

Bărbații nu mai știu “cum să fie bărbați”! 80% dintre bărbați spun că simt presiunea societății ca să se conformeze unor idealuri masculine -asta arată un sondaj de la OnePoll la care au participat 2.000 de bărbați din Marea Britanie. Sondajul examinează presiunile cu care se confruntă bărbații.

49% – Simt că trebuie să fie utili în casă

48% – Simt că trebuie să se comporte într-un anumit mod în societate

Recomandări

SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

41% – Simt că trebuie să-și mențină corpul în formă

Jumătate dintre ei simt presiunea de a fi utili în casă, 48% simt că trebuie să se comporte într-un anumit mod în societate iar 41% simt că trebuie să-și mențină corpul în formă. Mai mult, 29% dintre cei care au răspuns la sondaj vor să-și exprime liber aspectele feminine. În scenariile intime, mai mult de o treime din bărbați simt nevoia să se comporte bărbătește. 62% – Simt că nu pot vorbi anumite subiecte (sensibile sau tabu)

Vulnerabilitatea emoțională – 50%

Experiențele sexuale – 45%

Sănătatea mintală – 39%

Sursa: OnePoll

Sondajul dezvăluie și că peste jumătate dintre bărbați simt că nu pot vorbi deschis despre anumite subiecte, considerate sensibile sau tabu, cum ar fi vulnerabilitatea emoțională – 50%, experiențele sexuale – 45% și sănătatea mintală – 39%. Restricțiile promovează o cultură a tăcerii și a stigmatizării, în special în jurul masturbării, un subiect pe care 50% dintre participanți îl consideră sigmatizat.

Cică societatea pune presiune pe ei sa se comporte intr-un anume fel, sa arate cumva, sa vorbească altcumva, sa stie neaparat sa repare lucruri prin casa… pe scurt, i-a dat peste cap. Proiectul legii privind prevenirea și combaterea hărțuirii la locul de muncă, adoptat de Parlament.

Citește și