• Ziua Internațională a Gofrelor este sărbătorită anual pe 25 martie.
  • Ele au apărut în Suedia la începutul anilor 1600 și s-au răspândit rapid în ținuturile din apropiere.
  • Rețetele au fost interpretate, bucătarii experimentând cu tot felul de toppinguri.

Ce mănânci azi? Ce zici de gofre? 25 martie marchează Ziua Internațională a Gofrelor. Ele au apărut în Suedia la începutul anilor 1600 și s-au răspândit rapid în ținuturile din apropiere. Erau adesea mâncate cu gem și fructe. Mai târziu rețetele au fost interpretate, bucătarii experimentând cu tot felul de toppinguri.

Care este cea mai bună rețetă de gofre?

„Fie că vorbim de rețeta clasică cu lapte, ouă, făină și zahăr sau varianta americană, cu un aluat mai lichid, ambele variante sunt la fel de bune și sunt ideale pentru un mic-dejun”, a declarat Alex Strugari, bucătar șef Restaurant ROD, pentru Aleph News.

Ce toppinguri sunt populare?

„Cred că cel clasic, de sirop de arțar rămâne printre cele mai bune variante. O idee bună este sirpoul de arțar împreună cu fistic”, a adăugat acesta.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Citește și