• Cele mai bune clătite din București le găsești la Maison de Crepes, Madame B și Frudisiac.
  • Clătitele sunt versatile, ușor de preparat și se pot adapta la toate gusturile.
  • În Grecia antică și Roma clătitele se făceau din făină, ulei de măsline, miere și lapte.

Clătitele sunt un aliment vechi care a fost consumat încă din Antichitate. În Imperiul Roman,acestea erau numite „tiganii”. Blini în bucătăria rusă, Palacsinta în magiară, Dosai în bucătăria indiană și Pancakes în țările vorbitoare de engleză. Clătitele sunt atât de versatile încât le poți umple cu orice.

Cu ce erau umplute și cum erau făcute clătitele în lume?

În Roma antică acestea se numeau tiganii și erau făcute din făină de grâu, ulei de măsline, miere și lapte. Cele din Rusia blini sunt servite cu smântănă și caviar. Palacsinta din Ungaria, pot fi umplute cu gem, nuci și alte ingrediente dulci. Pfannkuchen din bucătăria germană sunt servite cu sirop de arțar, zahăr pudră sau gem. Hotteok din Coreea sunt umplute cu miere, zahăr brun, nuci sau scorțișoară. Dosai sunt clătitele cu orez din bucătăria indiană, care pot fi servite atât ca mâncare principală, cât și ca desert. Crêpes din bucătăria franceză sunt adesea servite cu ciocolata, fructe sau brânza. Iar faimosele pancakes din Statele Unite și UK se pot servi cu aproape orice.

Unde mănânci clătite în Capitală?

Un loc faimos este Maison de Crepes, care are 2 locații în București. La Aviatorilor și la Romană. Aici poți încerca sortimente  cu somon fumé, ou poșat, cremă de brânză, inele ceapă roșie, mix de salată. Crêpe din făină integrală, ouă, bacon, mix salată, cremă de brânză, parmezan.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Citește și