• Parlamentul turc a aprobat cererea de aderare a Suediei la NATO.
  • Ungaria este singurul stat membru NATO care nu a aprobat cererea de aderare a Suediei.
  • Viktor Orban l-a invitat pe premierul suedez să vină la Budapesta ca să negocieze aderarea.

Ungaria este de acord cu aderarea Suediei la NATO, dar doar dacă premierul nordic, Ulf Kristersson, vine la Budapesta pentru a se întâlni cu Viktor Orban. Președintele grupului parlamentar Fidesz, Mate Kocsis spune că partidul este de acord cu ratificarea aderării Suediei chiar la începutul sesiunii parlamentare ordinare, dar pentru aceasta este nevoie de întâlnirea la Budapesta a celor doi prim-miniștri.

Principalul punct pe ordinea de zi a fost ratificarea aderării Suediei la NATO. Anterior, deputații au semnalat că nu vor participa la această sesiune extraordinară pentru că ei așteaptă întâlnirea dintre prim-miniștrii Viktor Orban din partea Ungariei și Ulf Kristersson din partea Suediei. Acum câteva zile, Viktor Orban i-a transmis această invitație lui Ulf Kristersson, care a spus că s-ar întâlni cu plăcere cu Viktor Orban, chiar și la Budapesta, doar după ce parlamentul a votat ratificarea. Aceasta vine după un an și jumătate de amânări și discuții din partea Ungariei.

Suedia nu va negocia cu Ungaria în legătură cu cererea de aderare la NATO, declara vinerea trecută premierul suedez Ulf Kristersson. Cu toate acestea, el s-a întâlnit cu Viktor Orban la Bruxelles, joi, cu ocazia summitului UE. Premierul Ulf Kristersson a avut o discuţie privată cu premierul ungar Viktor Orban despre procesul NATO aderării la NATO.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

„Am avut o conversaţie bună cu Viktor Orban, care a pus bazele unui dialog mai lung data viitoare”, a declarat Kristersson jurnaliştilor după încheierea întrevederii.

Citește și