• O școală din Texas a renunțat la profesori și i-a înlocuit cu Inteligența Artificială.
  • Inteligența Artificială îi învață pe elevi materii de bază.
  • Fiecare elev are propria inteligență artificială de la care ia lecții one-to-one.

Domnule profesor, treci în bancă!


Inteligența artificială știe mai bine să lucreze cu elevii. O școală privată din Austin, Texas, a renunțat complet la lecțiile predate de profesori în favoarea A.I.-ului. Profesorii nu au dispărut din clase – au rol de suport. Inteligența Artificială e responsabilă să-i învețe pe copii materiile de bază. Fiecare elev are propria Inteligență Artificială de la care ia lecții one-to-one, câte două ore la începutul fiecărei zi. Diferența dintre profesori și AI este că lecțiile predate de inteligența artificială sunt personalizate pentru fiecare elev. În restul de 6 ore de școală, elevii învață abilități de viață,precum vorbitul în public și robotica, cu ajutorul profesorilor – transformați în coach.

Cum stă România la acest capitol?


Și România e pe drumul cel bun.
„Traversăm un amplu proces de reformă a sistemului educațional, demarată prin proiectul „România educată”, a spus președintele Iohannis, prezent la a cincea ediție a evenimentului „The Future of Higher Education- Bologna Process Researchers’ Conference”. „Există acum ținte ambițioase pentru învățământul superior, cercetare, dar și în ceea ce privește educația adulților”, a mai spus Iohannis.

Recomandări

INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT

Educaţia ajunge la a treia schimbare legislativă în opt luni. Ministerul Educaţiei a lansat o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legilor educaţiei, a treia modificare adusă legilor din luna iulie a anului 2023, de când a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. În tot acest timp, conducerea ministerului nu vede realitatea din şcoli, realitate pe care îşi bazează strategiile din ultima perioadă.

Citește și