- O companie din China va încerca să producă o maşină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii europene.
- Spre deosebire de alte prototipuri, AirCar nu decolează şi nu aterizează pe verticală şi are nevoie de o pistă.
- Alimentată de un motor BMW cu combustibil normal, maşina AirCar a zburat timp de 35 de minute între două aeroporturi slovace în 2021.
O companie din China va încerca să producă o maşină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii europene. Compania a achiziţionat tehnologia folosită într-un zbor din 2021 din Slovacia. Cei implicaţi nu au prezentat detalii despre tranzacţie sau despre scopurile finale ale proiectului.
Advertisment
Tehnologia din spatele unei maşini zburătoare, dezvoltată işi testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, potrivit BBC.
Alimentată de un motor BMW cu combustibil normal, maşina AirCar a zburat timp de 35 de minute între două aeroporturi slovace în 2021, folosind piste pentru decolare şi aterizare. În timpul testului, a durat puţin peste două minute pentru a se transforma dintr-o maşină într-un avion.
Recomandări
Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, cu sediul central în Cangzhou, a achiziţionat drepturi exclusive de fabricare şi utilizare ale AirCar. Zona în care va fi fabricată maşina zburătoare nu a fost dezvăluită, dar s-a anunţat că firma a construit un aeroport şi şcoală de zbor.
Spre deosebire de alte prototipuri, AirCar nu decolează şi nu aterizează pe verticală şi are nevoie de o pistă. De aceea rămâne de văzut cum vor reuşi chinezii să depăşească obstacolele privind infrastructura, reglementarea şi acceptarea publică a tehnologiei.
Citește și
- FOTO. Cum arată noul birou Google, în valoare de 2,1 miliarde de dolari, din New York?
- Cum stimulezi inteligența unui copil? Psiholog: „Ține foarte mult de răbdare și de dragoste, dar și de pasiunea pe care tu o dispui în conversația cu copilul”
- Astăzi este Ziua Internațională a Teatrului. Mai sunt românii consumatori de cultură?
Partenerii noștri