• Giulia Chiriac a obținut locul 2 internațional la concursul de discurs public din UK.
  • 38 de țări au participat la concurs, iar Giulia s-a numărat printre cei 6 finaliști.
  • Giulia: Sunt onorată și foarte recunoscătoare ca mi s-a oferit această oportunitate.
  • Cătălina Georgescu: Deși e un proces dificil, satisfacția face ca fiecare efort să merite.

Avem cu ce să ne mândrim! România a obținut rezultate excepționale la etapa internațională a concursului de discurs public în limba engleză desfășurat la Londra săptămâna trecută. Giulia Chiriac, reprezentanta României și elevă a Colegiului Național Petru Rareș din Suceava, a obținut locul 2 în marea finală.

La (Inter)National Public Speaking Competition”, faza națională, au participat 100 elevi din România, câștigători ai etapelor regionale. Primii zece clasați după semifinale au participat la etapa finală, care a fost câștigată de Giulia Chiriac.

Premiul este unul la care nu mă așteptam. Este unul cu care mă mândresc și mă bucur că am fost eu aleasă persoana care a putut să primească premiul. Eu mi-am dorit să ajung în finală pentru că am putut să îmi spun povestea. M-a ajutat foarte mult profesoara mea de aici, din Suceava. Doamna Cătălina m-a ajutat să îmi structurez eseul, să îl fac cât mai puternic”, a declarat Giulia Chiriac la Aleph News.

Recomandări

MAI DUCE BIDEN UN MANDAT?
PUTINSE LAUDĂ CU RACHETELE BALISTICE
CUM VĂD MAGHIARII ROMÂNIA ȘI ROMÂNII?
LAUGHTER YOGA TE AJUTĂ FIZIC ȘI MENTAL
UNDE MERGI AZI? TOSCANA, DIN ROMÂNIA
IEI OZEMPIC SAU WEGOVY? POȚI ORBI

Nu ne așteptam la un rezultat atât de bun. Este a doua oară consecutiv când România obține locul II în concurs. Aceasta este un concurs mondial. Cred că este vorba de pasiune de ambele părți, evident”, a declarat Cătălina Georgescu, profesor și vicepreședinte ESU, la Aleph News.

Citește și