• Frederiksen: Regulamentul UE privind moderarea conținutului este „insuficient”.
  • Se vrea protejarea copiilor de conținutul dăunător de pe net și de dependența de ecran.
  • Copiii români încep să folosească rețelele sociale de la vârsta de 5-10 ani.

Premierul danez, Mette Frederickson, solicită o limită de vârstă de peste 15 ani pentru rețelele de socializare în UE. În prezent, copilul tău își poate crea un profil la 13 ani, lucru cu care danezii nu sunt de acord.

„Astăzi poți crea un profil în majoritatea locurilor dacă ai doar 13 ani. Însă când ai 13 ani, încă ești un copil. Și am văzut că riscul pentru copii pe rețelele sociale este prea mare”, a scris Frederiksen, duminică, într-un articol pe care l-a realizat în colaborare cu eurodeputatul Christel Schaldemose în publicația daneză Politiken.

Mette Frederickson spune că regulamentul Uniunii Europene privind moderarea conținutului s-a dovedit a fi ineficient și nu face față giganților din domeniul tehnologiei.

Recomandări

OMAGIU ADUS „COMORII”
NU SE TERMINĂ LUPTA
CE FACI ÎN WEEKEND LA PARIS?
IOHANNIS ARE UNDĂ VERDE
IOHANNIS NU POATE CANDIDA CA INDEPENDENT
ZELE MEETS TRUMP

O limită de vârstă ar trebui să fie însoţită de instrumente eficiente de verificare a vârstei, deoarece „giganţii din domeniul tehnologiei nu îşi asumă responsabilitatea pentru aceasta”, au adăugat ei.

Noul regulament de moderare a conţinutului, Legea privind serviciile digitale, s-a dovedit a fi „insuficient” pentru a face faţă platformelor, au scris cei doi autori.

Aceştia au prezentat propuneri de „înăsprire a legislaţiei”, inclusiv interzicerea modelelor care creează dependenţă şi a publicităţii adresate minorilor şi o notificare obligatorie care să le spună utilizatorilor cât timp petrec pe platformele online. Ideea creşterii limitei de vârstă a fost propusă şi de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, luna trecută.