• Cu cât Sarah folosește mai mult brațul cu A.I., cu atât software-ul devine mai bun în a prezice mișcarea.
  • Brațul, cotul, mâna și software-ul A.I. au costat peste 190.000 de dolari.
  • Sarah spune că design-ul protezei este mai degrabă făcut pentru bărbați.

Îți mai amintești de Sarah de Lagarde, femeia care a primit un braț bionic după ce a rămas fără mână după un accident la metrou? Ei bine, New York Times îi spune acum povestea. Brațul este greu. Trebuie să fie încărcat cel puțin o dată pe zi. Când vremea este călduroasă, devine transpirat și inconfortabil. Se conectează chiar sub umărul ei și nu va funcționa niciodată la fel ca cel pe care l-a avut cândva.

Cum s-a adaptat Sarah cu noul braț?

Cu cât îl folosește mai mult, cu atât software-ul devine mai bun în a prezice ceea ce încearcă să facă. Brațul ei este alimentat în mare parte de Inteligența Artificială.  Pe măsură ce protezele devin tot mai sofisticate, o formă de Inteligență Artificială învață membrele bionice cum să se miște în concordanță cu ce vrea Sarah. Acestea pot înțelege tipare și pot face predicții din comportamentul ei. Mâinile și brațele au devenit mai îndemânatice, mai subtile, mai realiste. Este departe de viața ei de dinainte, dar proteza i-a oferit capacități care ar fi putut dispărea pentru totdeauna.

Cât costă o astfel de proteză?

Proteza nu este ieftină. Brațul, cotul, mâna și software-ul de Inteligență Artificială pentru de Lagarde au fost realizate de companii separate. Un braț complet precum cel al doamnei de Lagarde poate costa peste 150.000 de lire sterline, adică aproximativ 190.000 de dolari. Ea l-a plătit parțial cu donații strânse în cadrul unei campanii de crowdfunding. Covvi a donat mâna, iar de Lagarde face acum o parte din munca de ambasador pentru această companie.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Citește și