• În 2023, Administrația Națională a Produselor Medicale din China a aprobat intrarea pe piață a 21 de medicamente pentru copii, dintre care aproximativ o treime au avut o prioritate pentru intrarea accelerată.
  • Din 2019, administrația a aprobat un total de 271 de medicamente pentru copii, intensificându-și sprijinul pentru cercetare și dezvoltare, precum și pentru procedurile de revizuire și aprobare.
  • Administrația a implementat o regulă de încercare pentru a îmbunătăți siguranța utilizării clinice a medicamentelor pentru copii și se angajează să continue facilitarea procesului de aprobare și protecția drepturilor de proprietate intelectuală.

Administrația Națională a Produselor Medicale din China a anunțat sâmbătă că a aprobat intrarea pe piață a 21 de medicamente pentru copii în acest an, aproximativ o treime fiind prioritară pentru intrarea accelerată.

În ultimii ani, Administrația și-a intensificat sprijinul politic pentru cercetare și dezvoltare (R&D), aprobare și producție de medicamente pentru copii, rezultând aprobări de intrare pe piață pentru un număr tot mai mare de medicamente.

Statisticile arată că, din 2019, Administrația a aprobat 271 de medicamente pentru copii.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Pentru a aborda utilizarea clinică a medicamentelor pentru copiii cu nevoi urgente, Administrația a menținut un contact strâns cu instituțiile de cercetare și dezvoltare pentru a accelera activitățile conexe, în timp ce dând undă verde procedurilor de revizuire și aprobare.

În plus, pentru a îmbunătăți siguranța utilizării clinice a medicamentelor pentru copii, Administrația a emis o regulă de încercare care reglementează informațiile specifice copiilor, care ar trebui adăugate la prospectele medicamentelor aprobate aferente.

Administrația a declarat că va continua să depună eforturi pentru a asigura furnizarea de medicamente pentru copii, angajându-se să implementeze politici preferențiale mai mari pentru a facilita revizuirea și aprobarea acestor medicamente și să intensifice protecția drepturilor de proprietate intelectuală aferente.

De asemenea, a promis eforturi pentru a oferi mai multe îndrumări tehnologice companiilor de cercetare și dezvoltare, asigurându-se că cerințele speciale, cum ar fi siguranța și adecvarea pentru copii, sunt luate în considerare pe deplin în procesele de cercetare și dezvoltare.

Citește și