• Rușii folosesc A.I. pentru a clona site-uri de știri și a răspândi știri false.
  • Oamenii sunt sfătuiți să nu participe la JO din cauza amenințărilor teroriste.
  • Un fals documentar Netflix l-a clonat pe Tom Cruise și denigrează Jocurile.
  • Jocurile se deschid oficial pe 26 iulie și se încheie pe 11 august.

Rusia își accelerează campania de dezinformare care vizează Jocurile Olimpice de la Paris. Potrivit Microsoft și Centrului său de analiză a amenințărilor, grupurile de influență rusești încearcă să semene frica pentru a descuraja spectatorii să participe la Jocurile Olimpice.

Care sunt argumentele Microsoft

Centrul de Analiză a Amenințărilor (MTAC), administrat de gigantul tehnologic american citează două grpuri de influența din Rusia, Storm-1679 și Storm-1099, care combină „vechile tactici cu inteligența artificială pentru a desfășura activități dăunătoare.

Conținutul difuzat urmărește, printre altele, să defăimeze Franța, pe Emmanuel Macron, precum și Comitetul Internațional Olimpic (CIO).

Potrivit Microsoft și MTAC, Storm-1679, „caută să semene frica pentru a descuraja spectatorii să participe la Jocuri ” .

Acest grup influent a postat în special videoclipuri înșelătoare online. Unul dintre acestea clonează canalul de știri France 24 și susține că 24% din biletele vândute au fost returnate de teama unui atac în timpul Jocurilor, ceea ce este fals.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Un alt subiect video se prezintă ca un mesaj din partea CIA și a Direcției Generale a Securitățîi Interne din Franța. El îi sfătuiește pe internauți să nu meargă în Franța din cauza riscului de atac.
Aceste activități „se intensifică” pe măsură ce se apropie ceremonia de deschidere

Care sunt activitățile celuilalt grup citat?

Storm-1099 folosește o rețea de 15 site-uri cu conținut scris în limba franceză și care se prezintă ca media de știri, ceea ce nu sunt.

Aceste platforme avertizează și asupra unor posibile atacuri în timpul Jocurilor, criticându-l pe Emmanuel Macron și guvernul său, acuzați că sunt indiferenți față de problemele francezilor.

MTAC se așteaptă ca aceste activități să se „intensifice” pe măsură ce se apropie ceremonia de deschidere. CIO a denunțat în mod repetat o „campanie de dezinformare și defăimare condusă de Rusia”.

Storm-1679 de exemplu a postat online un fals documentar anti-CIO intitulat „Olimpiadele au căzut” , inspirat de filmul Căderea Casei Albe și folosind Inteligența Artificială pentru a imita vocea și aparenta actorului american Tom Cruise.

Citește și