• Forțele ruse au lovit un supermarket din orașul Harkov din nordul Ucrainei cu două bombe glisante, ucigând cel puțin două persoane și rănind alte 35, conform oficialilor locali.
  • Un incendiu mare a izbucnit la magazinul Epicentr K de la marginea de nord a orașului.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că peste 200 de persoane ar fi putut fi în interiorul supermarketului în momentul atacului.

Cel puțin două persoane au fost ucise și alte 35 au fost rănite după ce forțele ruse au lovit un supermarket din orașul Harkov, din nordul Ucrainei, cu două bombe glisante, spun oficialii locali. Un incendiu mare poate fi văzut la magazinul Epicentr K de la marginea de nord a orașului, scrie BBC.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că peste 200 de persoane ar fi putut fi în interiorul supermarketului când a fost atacat. Primarul Harkovului, Ihor Terekhov, a scris pe Telegram: „Un număr mare de oameni sunt dispăruți. Acesta este terorism pur”.

Președintele Zelenski a adăugat: „Această grevă asupra Harkovului este o altă manifestare a nebuniei rusești.

Recomandări

PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL
ZELENSKI CÂȘTIGĂ PRIMA RUNDĂ
SUMARIN RUSESC, REPERAT ÎN LARGUL COASTEI DE VEST A SCOȚIEI
CHINA TRIMITE DOI URȘI PANDA ÎN AUSTRALIA
CHATBOTUL A.I. DE LA META NU VINE ÎN EUROPA
ZELENSKI: PUTIN NU VA PUNE CAPĂT RĂZBOIULUI

„Numai nebunii ca Putin sunt capabili să omoare și să terorizeze oameni în acest fel”.

Atacul va sublinia anxietatea pe care o simt ucrainenii de a nu dispune de apărări antiaeriene adecvate.

Zelenski a reiterat că Ucraina trebuie să se poată apăra și are nevoie de sisteme de apărare aeriană de la aliații occidentali.

Atacul este un alt semn al încrederii tot mai mari a Rusiei. Forțele sale par să profite de o fereastră de oportunitate pentru a-și împinge avantajul în timp ce Ucraina așteaptă ca alte arme occidentale să ajungă pe front.

Bombele de planare sunt construite adăugând aripi pliabile și navigație prin satelit la vechile bombe sovietice. Sunt ieftine, dar distructive.

Citește și