• Lei a spus că Xiaomi a început să ia în considerare realizarea unui vehicul electric după ce un anunţ din ultimele zile ale administraţiei Trump care a plasat compania chineză pe o listă de sancţiuni din SUA.
  • Xiaomi a intrat anul acesta pe piaţa aglomerată de vehicule electrice din China, ca parte a strategiei sale de diversificare a portofoliului de produse.
  • „Am primit un telefon de la un prieten care spunea că am fost sancţionaţi. A fost ca un impuls din senin”, a spus Lei.

O decizie a administraţiei Trump de a sancţiona compania chineză Xiaomi, la începutul lui 2021, a fost catalizatorul hotărârii companiei de a construi prima sa maşină electrică, a declarat directorul general Lei Jun.

Vorbind la un eveniment anual la Beijing, vineri, Lei a spus că Xiaomi a început să ia în considerare realizarea unui vehicul electric după ceea ce el a numit ”un accident”, un anunţ din ultimele zile ale administraţiei Trump care a plasat compania chineză pe o listă de sancţiuni din SUA.

Cel mai bine cunoscută pentru smartphone-urile şi electrocasnicele sale, Xiaomi a intrat anul acesta pe piaţa aglomerată de vehicule electrice din China, ca parte a strategiei sale de diversificare a portofoliului de produse.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Am primit un telefon de la un prieten care spunea că am fost sancţionaţi. A fost ca un impuls din senin”, a spus Lei, care a adăugat că Xiaomi a convocat o şedinţă de urgenţă a consiliului de administraţie în acea zi, care a început lupta pentru a dezvolta o maşină electrică.

Evenimentul de vineri, la care Lei a detaliat încercarea Xiaomi de a lansa un EV care să atragă cumpărătorii de la Tesla şi mărci de lux consacrate precum BMW, Audi şi Mercedes, a fost transmis la peste 1,5 milioane de oameni, pe platforma chineză de socializare WeChat.

Citește și