• Sean „Diddy” Combs se confruntă cu mai multe procese civile, inclusiv acuzații grave de agresiune sexuală și abuz.
  • Avocatul său a declarat că Diddy este nevinovat și că se așteaptă să-și clarifice numele în instanță.
  • Avocatul lui Combs a exprimat dezamăgirea față de arestare, susținând că este victima unei urmăriri penale nedrepte.

Mogulul hip-hop Sean „Diddy” Combs a fost arestat în New York sub acuzații federale nespecificate, au declarat autoritățile federale, conform BBC.

Arestarea din Manhattan urmează raidurilor la două dintre proprietățile sale din Los Angeles și Miami, în martie, ca parte a unei „anchete în desfășurare” asupra traficului sexual de către autorități. Avocatul domnului Combs, Marc Agnifilo, a spus că sunt „dezamăgiți” de arestare, iar clientul său era un „om nevinovat”.

Muzicianul s-a confruntat cu o serie de acuzații de la agresiune sexuală la abuz, inclusiv din partea fostului său partener Casandra „Cassie” Ventura. El a negat tot.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

Arestarea sa a fost făcută în legătură cu o anchetă în curs de către oficialii americani ai securității interne, au declarat mai multe surse ale forțelor de ordine pentru CBS. Procurorul SUA pentru Districtul de Sud al New York-ului Damian Williams a confirmat arestarea într-o declarație luni seară. „În această seară, agenți federali l-au arestat pe Sean Combs, pe baza unui rechizitoriu sigilat depus de SDNY”, a spus procurorul.

Combs se confruntă cu o serie de procese civile, inclusiv acuzații că ar fi violat o fată minoră și a încercat să forțeze un producător muzical să facă sex cu un alt bărbat.

Avocatul său a declarat luni seară că domnul Combs așteaptă cu nerăbdare „să-și clarifice numele în instanță”. „Suntem dezamăgiți de decizia de a urma ceea ce credem că este o urmărire penală nedreaptă”, a declarat domnul Agnifilo într-o declarație scrisă pentru BBC.

„Sean ‘Diddy’ Combs este o icoană muzicală, un antreprenor de sine stătător, un om de familie iubitor și un filantrop dovedit, care și-a petrecut ultimii 30 de ani construind un imperiu, adorându-și copiii și lucrând pentru a înălța comunitatea de culoare.”

Problemele legale ale rapperului au început în noiembrie 2023, când Cassie Ventura și-a depus un proces. Alte două femei au intentat procese în aceeași săptămână, acuzând abuz și agresiune – inclusiv una care a spus că domnul Combs a sufocat-o atât de mult încât a leșinat.

El a negat toate acuzațiile la acea vreme, iar un purtător de cuvânt al rapperului a numit procesele drept „acuare de bani”. Apoi, în decembrie, un alt proces civil a susținut că o femeie a fost „trafic sexual” de către domnul Combs și alți doi bărbați când ea avea 17 ani.

În februarie anul acesta, noi acuzații au ieșit la iveală într-un proces civil intentat de fostul său producător Rodney Jones Jr, care a spus că domnul Combs a făcut avansuri sexuale nedorite și a încercat să-l „convingă” să facă sex cu alții.

Domnul Combs a negat acuzațiile, dar o lună mai târziu, proprietățile sale au fost percheziționate. Muzicianul a fost oprit la un aeroport din Miami în timp ce se pregătea să plece în Bahamas.

În mai, imaginile CCTV postate de CNN păreau să-l arate pe mogul rap atacând și bătând-o pe Cassie Ventura, un episod care a fost cronicat în procesul civil.

Mr Combs – care poartă și numele de Puffy, Puff Daddy, P Diddy, Love și Brother Love – este unul dintre cei mai de succes moguli ai rap-ului.

Citește și