• Startup-ul transmite videoclipuri „3D” în mărime naturală în universități, hoteluri și centre medicale
  • Există două modele full-size: Proto Epic și Proto Luma
  • Proto Epic costă 29.000 $, iar modelul Luma ajunge la 65.000 $
  • Proto are clienți ca Amazon, Siemens sau NFL
  • Compania spune că holograma se va afla în casa ta pentru mai puțin 1.000 de dolari
  • Proto se dezvoltă și pe domeniul sănătății, permițând medicilor să acționeze de la depărtare

Prezentându-se drept „prima platformă de comunicații holografice” din lume, startup-ul american Proto transmite videoclipuri „3D”. Sistemul este folosit în mărime naturală în universități, hoteluri și centre medicale. Compania a dezvoltat o cutie care poate afișa un videoclip al unei persoane, și îți dă iluzia de 3D.

Cum funcționează cutiile holografice Proto ?

Casetele pot reproduce videoclipuri preînregistrate, precum și un flux live, iar orice cameră 4K, inclusiv un iPhone, poate fi folosită ca sursă. Deși imaginile nu sunt din punct de vedere tehnic holograme, adăugând umbre în spatele corpului și reflexii sub picioare, cutia păcălește eficient creierul să creadă că ar putea fi cineva în interiorul ei.

Cum arata un astfel de appel în 3D ?

Este necesar un singur Proto pentru a configura un apel, dar comunicarea Proto-to-Proto nu este acceptată în prezent; deși este posibil ca doi utilizatori Proto să discute, ambii au nevoie de o a doua cameră, cum ar fi un smartphone.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

David Nussbaum, fondatorul și CEO-ul companiei a spus că prin introducerea unei imagini 2D într-un spațiu 3D în mărime naturală, Proto creează o experiență mai convingătoare decât un apel video standard. „Mă vezi că și cum aș fi de fapt acolo.”, spune inventatorul Proto.

Cine sunt clienții unui astfel de instrument ?

Proto are clienți ca Amazon , Siemens, NFL sau rețele TV importante din SUA. Nussbaum adaugă că vede un viitor în care o versiune a celui mai mic dispozitiv al său se vă afla „în saloanele noastre pentru mai puțin 1.000 de dolari”.

Recent, Proto a început să lucreze cu universități – inclusiv Stanford și Universitatea Loughborough din Marea Britanie – care aduc lectori invitați din întreaga lume.
La începutul acestui an, Proto a început un parteneriat cu West Cancer Center, o clinică dintr-o suburbie din Memphis, Tennessee, permițând medicilor să intre în clinici din zone îndepărtate.

„Pentru pacienții cu oncologie și îngrijiri paliative, comunicarea non-verbală este extrem de importantă, deoarece transmitem adesea informații complexe și, uneori, oferim știri dificile sau provocatoare”, a spus W. Clay Jackson, medic la clinică și profesor de medicină de familie și psihiatrie la Universitatea din Tennessee, Colegiul de Medicină.

Citește și