• „Cubul Rubik de 5 milimetri este rezultatul trinității dintre mașini, instrumente de tăiere și pasiunea jucătorilor”, a declarat Kiyokazu Saito, președintele Iriso Precision.
  • Cântărind doar 0,3 grame, puzzle-ul are aproximativ o miime din dimensiunea originalului.
  • MegaHouse a declarat pentru CNN că firma a început să îl conceptualizeze în urmă cu patru ani.

Producătorul japonez de jucării MegaHouse a prezentat un cub Rubik în miniatură – unul atât de mic încât s-ar putea să aveți nevoie de o pensetă pentru a-l rezolva, scrie CNN.

Fiecare față a cubului, care este fabricat din aluminiu, măsoară aproximativ cinci milimetri în diametru. Acesta a fost pus joi la dispoziție pentru precomandă pe site-ul producătorului, livrările fiind prevăzute pentru luna aprilie a anului viitor.

„Cubul Rubik de 5 milimetri este rezultatul trinității dintre mașini, instrumente de tăiere și pasiunea jucătorilor”, a declarat Kiyokazu Saito, președintele Iriso Precision, compania implicată în tăierea de precizie, într-un videoclip promoțional pe site-ul producătorului de jucării.

Recomandări

DRONE RUSEȘTI ÎN DELTĂ
ERUPȚIE SPECTACULOASĂ
POSIBILA RIPOSTĂ
PICKY EATER BABY
ÎNCĂ 3 PENTRU COTROCENI
PRIZONIERII MOR ÎN RUSIA

Cântărind doar 0,3 grame, puzzle-ul are aproximativ o miime din dimensiunea originalului, care măsoară aproximativ 2,2 inci pe fiecare față. Iar fiecare latură a celor nouă pătrate de pe cele șase fețe ale dispozitivului măsoară doar 1,6 milimetri (aproximativ 0,06 inci).

MegaHouse a declarat pentru CNN că firma a început să îl conceptualizeze în urmă cu patru ani și a început procesul pentru a-l produce în 2022.

Guinness World Record a confirmat micro-cubul ca fiind cel mai mic cub puzzle rotativ din lume în luna august.

Citește și