• Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a avut discuţii cu Asociaţia Română a Băncilor despre programul de relansare economică, IMM Invest şi programul de amânare a ratelor bancare
  • 152.000 de clienţi au solicitat amânarea creditelor la bancă, însumând 3,3 miliarde de lei
  • Şi în cazul programului IMM Invest s-a înregistrat un val de solicitări

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a avut o întâlnire cu Asociaţia Română a Băncilor, în baza parteneriatului Guvernului cu sistemul financiar bancar. Discuţiile au vizat programul de relansare economică, IMM Invest şi solicitările de amânare a ratelor.

„În acest moment, prin OUG 137, au beneficiat 152.000 de clienţi ai sistemului financiar bancar, însumând cam 3,3 miliarde de lei totalul creditelor amânate, cu rată la bancă, până la 9 luni de zile”, a declarat Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor.

Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al ARB, spune că şi programul IMM Invest se bucură de succes, fiindcă a fost înregistrat „un val de solicitări”.

„Probabil că ceea ce am primit acum, în decursul unui interval de o săptămână, o săptămână şi ceva, este ceea ce primeam înainte, într-un interval de timp de peste 6 luni de zile, din punct de vedere al solicitărilor din partea societăţilor mici şi mijlocii”, a spus Sergiu Oprescu, președinte al Consiliului Director ARB.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Florin Cîţu a explicat că următoarele programe pentru relansarea economiei depind de parteneriatul Guvernului cu sistemul financiar bancar.