• Premierul interimar i-a supărat pe liberali cu stilul autoritar
  • Nicolae Ciucă nu e bine văzut de partenerii din UE, pentru că, în calitate de ministru al Apărării, i-ar fi favorizat pe americani la licitațiile pentru achiția de armament
  • Adrian Năstase: Europenii au spus noi vă dăm 80 de miliarde și voi îi dați pe arme americane

Nicolae Ciucă ministrul de la Apărare, părea că a căștigat bătălia pentru a fi desemnat premier. Liberalii s-au repliat însă, alarmați de stilul autoritar al generalului. Abia numit interimar la Palatul Victoria, el a scos din joc mai mulți din oamenii lui Orban.

Printre ei secretarul general al Guvernului și șeful cancelariei premierului care au plecat la ordinul lui Ciucă. Ciuca are si o problema de integrare europeană. G4 Media scrie că Nicolae Ciucă nu e bine văzut de partenerii din UE, pentru că, în calitate de ministru al Apărării, i-ar fi favorizat pe americani la licitațiile pentru achiția de armament. Așa ar fi supărat Germania, Franța și Finlada.

Adrian Năstase, fost premier: „E inadmisibil, din punctul meu de vedere. Aici a fost un calcul greșit, europenii au spus noi vă dăm 80 de miliarde și voi îi dați pe arme americane.”

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Sorina Matei, jurnalist Aleph News: „Nicolae Ciucă are o problemă, pentru că vine din zona militară. Are o problemă cu PNL. Nu este văzut ca un om din PNL. Are o problemă cu USR, care este mai bine conectat la Bruxelles.

Domul Cîțu este același domn Cîțu din februarie, care a fost premierul cacealma al președintelui Klaus Iohannis ca să declanșeze alegerile anticipate. Același domn Cîțu, care cu zece minute înainte de investitura în Parlament și-a retras candidatura. De frică să nu fie numit premier al României. Și așa s-a născut Guvernul Ludovic Orban 2.”