• Publicația britanică The Times a anunțat că Rusia a avut două tentative de a-l otrăvi pe Alexei Navalnîi, în august.
  • Alexei Navalnîi este principalul opozant al lui Vladimir Putin.

Potrivit The Times, care citează surse din serviciile de informații occidentale, prima tentativă de otrăvire a lui Alexei Navalnîi (foto) a avut loc pe 20 august. Atunci, câțiva agenți ruși au intrat în camera sa de hotel și i-ar fi picurat o substanță neurotoxică pe haine.

Lui Navalnîi i s-a făcut brusc rău în avion, în timp ce zbura din Siberia spre Moscova, iar opozantul a fost dus la spital, după ce aeronava a terizat de urgență în orașul Omsk. Medicii i-au administrat rapid atropină, un antidot pentru otravă. Sursa citată mai spună că a doua tentativă de otrăvire a lui Alexei Navalnîi ar fi avut loc tot în Rusia, cu o săptămână înainte ca acesta să fie transportat în Berlin pentru tratament.

Otrăvit cu noviciok. Kremlinul neagă orice implicare

Trei laboratoare din trei țări au confirmat că opozantul lui Vladimir Putin a fost otrăvit cu noviciok, lucru susținut și de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.

Kremlinul, însă, a negat orice implicare vizavi de tentativele de asasinat ale lui Alexei Navalnîi, iar președintele Vladimir Putin a declarat, recent, că nu are motive pentru a demara o anchetă în acest caz.