• În Spania primarul nu primește salariu dacă administrează o localitate cu până la 2.000 de locuitori.
  • Există și excepții de la regulă, puține însă, iar în acele cazuri leafa nu trece de 800 de euro.
  • A fost unul dintre primele lucruri care l-au uimit pe Ciprian, un conațional care lucrează la o firmă se securitate în apropiere de Madrid.

Ciprian Roman – român stabilit în Spania: ”Îmi place un primar care să vină la sfârşitul anului să zică: Eu, ca primar am făcut lucrurile atât de bine în acest oraş astfel încât mai multă lume va veni aici ca să locuiască, tu ai mai mulţi clienţi la firma pe care o conduci, casa pe care o ai s-a revalorizat şi acum costă cu 6 mii de euro mai mult decât anul trecut.”

Ce l-a impresionat pe Ciprian în Spania a fost interesul localnicilor pentru politică şi implicarea lor la nivel local.

Nu au timp să aștepte să trăiască mai bine. Știu că dacă nu pleacă iniţiativa de la ei, politicienii nu vor face nimic. Ciprian a văzut cum plătitorii de taxe pun presiune pe cei care le gestionează banii. Primăriile spaniole au încasat 256 de miliarde de euro din taxe acum trei ani.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Povestea românului care a câştigat de două ori alegerile într-o localitate din Spania. Ce a făcut în 5 ani de mandat

Aurel Truță a câştigat de două ori alegerile din Paramo de Boedo Localitatea are 126 de locuitori și se află în provincia Palencia Primarul a fost invitat la curtea Regelui Spaniei Ți-l prezint acum pe românul căruia Spania i-a dat viața peste cap. I-a făcut-o mai frumoasă. Dar, și el a făcut-o mai bună pe […]

Read more

Ciprian Roman – român stabilit în Spania: ”În primul rând, oamenii sunt conştienţi că primează binele general. Oamenii ştiu că atunci când le va fi bine tuturor, lui în mod individual îi va fi bine în mod automat. N-au lăsat lucrurile să treacă de la sine. Nu aşteaptă nimeni ca lucrurile să se rezolve singure sau să apară un binefăcător, care să rezolve totul. Oamenii sunt ei cei care iau taurul de coarne.”

Ciprian s-a implicat şi el în viaţa politică. Este membru în Partidul Popular din Spania şi militează într-o formaţiune din România.

Îşi doreşte ca românii stabiliţi în Spania, ca el, o jumătate de milion după ultima numărătoare, să profite de dreptul lor la vot ca să evite orice atac xenofob.

Ciprian Roman – român stabilit în Spania: ”Suntem totuşi într-un număr destul de mare. Putem să contăm la alegerile locale, însă nu alegem să ne implicăm. E oarecum moştenirea cu care am venit din ţară.”