- 10 miliarde € vin în fiecare an în sistemul românesc de sănătate prin CAS.
- De doi ani nu s-a mai născut un copil la spitalul Urziceni.
- Un medic la spitalul Urziceni câștigă între 15.000-20.000 € pe lună.
10 miliarde de euro vin în fiecare an în sistemul românesc de sănătate de la Casa de Asigurări de Sănătate, în timp ce spitalele stau pe post de muzee. De doi ani nu s-a mai născut vreun copil la spitalul Urziceni, asta în condițiile în care sunt 20 de paturi goale la secția de nou-născuți. Un medic la spitalul din Urziceni câștigă între 15.000 și 20.000 de lei pe lună, iar o asistentă pleacă acasă cu 5.000 de lei lunar.
Advertisment
Pacienții care vin la spital sunt înregistrați dacă au noroc, iar după ce un medic vine și îi consultă, vine ambulanța și îi duce la alt spital. Spitalul Urziceni nu este un caz unic. Zeci de spitale din țară nu fac asistență medicală și decontează servicii false ca să întrețină aproape 200 de angajați în spitale care nu prestează vreun serviciu, spune ZF.
Banii din sistemul românesc de sănătate ajung să finanţeze spitale unde pacienţii sunt doar înregistraţi şi trimişi spre alte unităţi medicale. În 2022 şi în 2023, în spitalul din Urziceni nu s-a născut niciun copil, din datele Casei Judeţene de Asigurări Ialomiţa, care nu a decontat nicio naştere la această unitate medicală. Secţia de ginecologie are 20 de paturi, un medic şi două asistente.
Recomandări
„În multe spitale din România nu se face asistenţă medicală, ci Casa decontează servicii fictive pentru a întreţine 170-200 de angajaţi în spitale care nu fac servicii medicale”, a spus pentru ZF deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor.
Citește și:
- EXCLUSIV/Gândurile lui Cristoiu. Premierul Marcel Ciolacu: Cea mai mare provocare este să facem corecţii fără să mărim TVA. Nu venim cu taxe noi
- EXCLUSIV/ Gândurile lui Cristoiu. Premierul Marcel Ciolacu: România riscă suspendarea fondurilor europene. Guvernul pregăteşte trei pachete de măsuri. Este posibil să negociem la Bruxelles creşterea deficitului bugetar
- 40% dintre angajatori spun că generația Z nu rezistă la job. Horia Pătrașcu: „Tehnologia afectează felul în care ne raportăm la școală, modul în care învățăm”
Partenerii noștri