• Angajații din România își doresc un job nou din nevoia unei creşteri salariale.
  • 27% angajați rămân deschişi pentru schimbarea jobului, dar nu au încă un plan concret.
  • 24% angajați s-au confruntat cu epuizarea pe plan profesional în 2023.

Mai mult de jumătate dintre angajaţi plănuiesc o schimbare în carieră pentru începutul anului 2024. Asta din cauza nevoii unei creşteri salariale, arată un studiu Ejobs. 85% dintre angajați vor oportunități de promovare anul viitor, 63% vor stabilitate la job și 63% își doresc un mediu de lucru sănătos.

Cum se schimbă în 2024 piața muncii din România

„Este firesc ca cifrele acestui sondaj să reflecte această realitate. În această perioadă, dar și de ceva timp, angajații își doresc creșteri salariale în condițiile de inflație și de nesiguranță în care trăim. Este firesc ca mai mult de jumătate din angajați să își dorească un job cu un salariu mai mare.

Din păcate, pentru anul viitor nu vedem bugete foarte optimiste. Nici în ceea ce privește creșterile salariale, nici în ceea ce privește numărul de joburi. În continuare se fac angajări, doar că nu atât de multe ca în anii trecuți, nici măcar în domeniile în care obișnuiau să existe.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL

În consecință, procentele acestea sunt absolut firești. Organizațiile nu vor acorda anul viitor creșteri foarte mari. Poate undeva în jur de 3-5%”, a declarat Oana Botolan, expert HR, la Aleph News.

Citește și