9 din 10 români beau cafea acasă. Mario Popescu: „Noi bem cafeaua doar pentru gust, nu o bem pentru efectele pe care le aduce ea”

Institutul de Ospitalitate și Cultură a analizat consumul de cafea în 10 orașe din România și arată că 9 din 10 români beau cafea acasă, 5 din 10 beau mai multe cafele pe zi în timp ce majoritatea românilor beau în medie 3 cafele pe zi.

Milano, orașul unde cafeaua este ieftină și multă

În București, aproape jumătate dintre oameni au spus că ultima cafea băută a fost cumpărată într-o cafenea. 1 din 5 au cumpărat cafea din benzinării și tot atâția de la automate de cafea. În celelalte orașe, 1 din 3 oameni au cumpărat cafea din cafenele, 1 din 4 de la benzinărie și 1 din 5 de la automatele de cafea.

La Paris, situația se schimbă. Cafeaua costă aproape 5 euro, dublu față de București. În alte orașe europene, prețul mediu pentru o cafea se schimbă. În Paris e aproape dublu față de București, dai în jur 5 euro, la Viena aproape 4 euro, iar la Madrid o cafea costă 3 euro. Cafeaua mai ieftină o găsim la Milano, unde costă sub 2 euro, mai ieftină decât în București, unde se și consumă multă.

Mario Popescu, nutriționist acreditat: „Cafeaua este bogată în oxidanți, iar în momentul în care adăugăm lapte, acesta oprește peste 95% dintre antioxidanți”

„Cafeaua ar trebui consumată fără lapte, cel puțin nu de origine animală. Cafeaua este bogată în oxidanți, iar în momentul în care adăugăm lapte în cafea, laptele oprește peste 95% dintre antioxidanți. Noi bem cafeaua doar pentru gust, nu o bem pentru efectele pe care le aduce ea.”

„Sunt foarte multe persoane care spun că beau foarte multe cafele cu lapte și se simt bine. În momentul în care bei un espresso sau ristretto, te simți mult mai energizat.”

Citește și

Exit mobile version