• Studenții Universității Purdue din America au realizat un studiu din care reiese că femeile cad pe scări de două ori mai mult decât bărbații.
  • În urma studiului s-a confirmat că femeile vorbesc la telefon și coboară scările pe tocuri sau nu se uită pe unde merg și țin mâinile în buzunar pe scări.
  • Femeile au 80% mai multe șanse de a se răni după o cădere decât bărbații.

Femeile au o predispoziție, cad pe scări de două ori mai mult decât bărbații. Un studiu făcut de studenții Universității Purdue din America au observat 2.400 de adulți care coboară scările și au găsit opt motive pentru care femeile cad pe scări mai des decât bărbații, scrie Daily Mail. Femeile nu folosesc balustrada, coboară scările pe tocuri, vorbesc la telefon și nu se uită în jur, acestea sunt unele dintre motivele principale pentru care ajung să cadă.

Femeile pot fi mai bune la multitasking decât bărbații

Multitasking-ul ar putea fi de vină pentru că femeile cad pe scări mai des decât bărbații, deoarece studiul sugerează că au cu 80% mai multe șanse de a se răni după o cădere.

Cercetătorii care au filmat 2.400 de adulți cu vârsta sub 40 de ani coborând scările, au descoperit că femeile au mai multe șanse să fie într-o conversație cu cineva, ceea ce le-ar putea distrage atenția de a-și urmări pasul.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

De asemenea, aveau mai multe șanse să facă mai multe sarcini ținând în mână ceva, cum ar fi o cafea, o geantă sau un articol de îmbrăcăminte, ceea ce ar îngreuna să se țină de balustradă. Femeile aveau mai multe șanse să poarte încălțăminte incomodă, cum ar fi tocuri înalte sau sandalele cu toc.

Cercetătorii americani, conduși de Universitatea Purdue din Indiana, au spus: „Femeile pe care le-am observat au demonstrat un comportament mai riscant decât bărbații tineri. „Studiile viitoare ar trebui să examineze, de asemenea, diferențele fiziologice care pot duce la un risc mai mare de rănire, cum ar fi diferențele de forță sau timpul de reacție”.

Citește și