- Piețele sunt pregătite pentru când Nvidia va raporta cu opțiuni cotate pentru o oscilație în valoare de 200 de miliarde de dolari în valoare de piață.
- „Sentimentul este destul de pozitiv, cu baremurile noastre mult peste consens și cu sentimentul că managementul a lăsat ceva în rezervor pentru a surprinde pozitiv”.
- Contractele futures ale fondurilor Fed implică aproximativ 66% șanse de reducere a ratei până în septembrie și au 43 de puncte de bază de relaxare prevăzute pentru acest an.
Acțiunile asiatice au crescut ușor miercuri, investitorii nerăbdători îndrăznind să spere că Nvidia, divă a Inteligenței Artificiale, ar putea îndeplini așteptările foarte mari, fiind totodată atenți la perspectivele privind ratele dobânzilor din SUA și Marea Britanie, scrie Channel News Asia.
Banca centrală a Noii Zeelande a oferit o evaluare sobră a problemelor sale legate de inflație, avertizând că ratele vor trebui să fie mai mari pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a le pune la punct, într-un șoc pentru piețele locale.
Astfel, dolarul kiwi a urcat cu 0,9%, atingând un maxim al unei luni de 0,6151 dolari, pe măsură ce randamentele obligațiunilor au crescut, în timp ce yenul, cu randamente relativ scăzute, a atins maximele ultimilor 17 ani. Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor din Asia-Pacific în afara Japoniei a crescut cu 0,4%, după ce a urcat deja patru săptămâni consecutive pentru a atinge un maxim al ultimilor doi ani.
Titlurile chinezești au suferit puține modificări, chiar sub un maxim de șapte luni atins la începutul săptămânii. Indicele japonez Nikkei a scăzut cu 0,8%, deoarece datele au arătat că yenul slab a stimulat exporturile, dar a alimentat și inflația importată și a influențat sentimentul mediului de afaceri. Contractele futures EUROSTOXX 50 și FTSE au crescut cu 0,1%. Contractele futures S&P 500 și Nasdaq abia dacă s-au mișcat.
Piețele sunt pregătite pentru focuri de artificii atunci când Nvidia va raporta, cu opțiuni cotate pentru o oscilație de 8,7% în ambele direcții, în valoare de 200 de miliarde de dolari în valoare de piață. Analiștii se întreabă cât de mult mai poate livra, având în vedere că producătorul de cipuri se mândrește deja cu o marjă de profit de 77%, iar acțiunile sale au crescut cu 93% pe an până acum.
„Sentimentul este destul de pozitiv, cu baremurile noastre mult peste consens și cu sentimentul că managementul a lăsat ceva în rezervor pentru a surprinde pozitiv”, a declarat analistul Josh Meyers de la JPMorgan.
„Acest lucru sugerează că ar putea fi nevoie de o mare surpriză în creștere, în ceea ce privește câștigurile sau o orientare mai clară în viitor, pentru ca acțiunile să se miște mai sus.”
Procesele-verbale ale ultimei ședințe a Rezervei Federale a SUA, care urmează să fie prezentate în cursul zilei, ar trebui să confirme că următoarea mișcare este în continuare în jos, dar factorii de decizie politică au nevoie mai întâi de mai multă încredere că inflația și-a reluat tendința descendentă.
Contractele futures ale fondurilor Fed implică aproximativ 66% șanse de reducere a ratei până în septembrie și au 43 de puncte de bază de relaxare prevăzute pentru acest an. Cifrele privind inflația din Marea Britanie, care vor fi publicate mai târziu în cursul sesiunii, ar putea decide dacă Banca Angliei va relaxa dobânda încă din iunie sau va aștepta până în august.
Conform previziunilor, inflația de bază a prețurilor de consum ar urma să încetinească la 3,6% în aprilie, de la 4,2% în martie, iar orice scădere ar reduce șansele pentru o reducere în iunie și ar exercita probabil presiuni asupra lirei sterline.
Lira sterlină se menținea la puțin timp după maximul ultimelor două luni, la 1,2712 dolari, în timp ce euro se tranzacționa stabil la 1,0851 dolari, la mică distanță de maximul recent de 1,0895 dolari.
Dolarul s-a întărit puțin față de yen la 156,36, amenințarea unei intervenții japoneze limitându-i avansul. Aurul a scăzut la 2.413 dolari pe uncie, după ce a atins un maxim record de 2.449,89 dolari la începutul săptămânii.
Prețul petrolului a scăzut pe fondul îngrijorărilor legate de sezonul de vârf al șofatului în SUA, având în vedere că cererea a fost urmărită sezonier la cel mai scăzut nivel din 2020, iar prețurile cu amănuntul au scăzut timp de patru săptămâni la rând.
Țițeiul Brent a scăzut cu 60 de cenți, la 82,28 dolari pe baril, iar diferența față de contractele futures s-a redus și mai mult, în timp ce țițeiul american a pierdut 63 de cenți, la 78,03 dolari pe baril.