• Amazon a fost amendată cu peste 30 mil. dolari pentru că și-a spionat clienții prin intermediul camerelor de supraveghere și a colectat date prin intermediul tehnologiei Alexa.
  • „Deși nu suntem de acord cu afirmațiile FTC referitoare atât la Alexa, cât și la Ring și negăm încălcarea legii, aceste reglementări ne lasă aceste chestiuni în urmă” , a comunicat compania.
  • Comisarul FTC, Alvaro Bedoya, a declarat că reglementările ar trebui să trimită un mesaj companiilor de tehnologie că nevoia lor de a colecta date nu este o scuză pentru a încălca legea.

Un fost angajat al sistemului de camere de supraveghere Ring de la Amazon.com a spionat luni de zile clienții de sex feminin în 2017 cu camere amplasate în dormitoare și băi, a declarat Comisia Federală pentru Comerț într-un dosar de judecată miercuri când a anunțat o amendă de 5,8 milioane de dolari aplicată companiei pentru încălcări ale vieții private, potrivit Forbes și Reuters.

De asemenea, Amazon a fost de acord să plătească 25 de milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile că au încălcat drepturile la confidențialitate ale copiilor atunci când nu a șters înregistrările Alexa la cererea părinților și le-a păstrat mai mult decât era necesar, potrivit unui dosar în instanța federală din Seattle, care a conturat un acord separat.

Acordurile FTC sunt cel mai recent efort al agenției de a trage Big Tech la răspundere pentru politicile pe care criticii spun că plasează profitul înaintea confidențialității.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Amazon, care a achiziționat Ring în aprilie 2018, s-a angajat să facă unele modificări în practicile sale.

„Deși nu suntem de acord cu afirmațiile FTC referitoare atât la Alexa, cât și la Ring și negăm încălcarea legii, aceste reglementări ne lasă aceste chestiuni în urmă” , a comunicat compania.

Comisarul FTC, Alvaro Bedoya, a declarat pentru Reuters că reglementările ar trebui să trimită un mesaj companiilor de tehnologie că nevoia lor de a colecta date nu este o scuză pentru a încălca legea. „Acesta este un semnal foarte clar pentru ei”, a spus el.

Amenzile, în valoare totală de 30,8 milioane de dolari, reprezintă o fracțiune din profitul Amazon de 3,2 miliarde de dolari în primul trimestru.

În plângerea sa împotriva Amazon.com depusă în statul Washington, FTC a declarat că a încălcat regulile care protejează confidențialitatea copiilor și regulile împotriva înșelarii consumatorilor care au folosit Alexa. De exemplu, plângerea FTC spune că Amazon le-a spus utilizatorilor că va șterge transcrierile vocale și informațiile despre locație la cerere, dar apoi nu a reușit să facă acest lucru.

Într-un caz, în 2017, un angajat al Ring a vizionat videoclipuri realizate de cel puțin 81 de clienți femei și de angajați Ring care foloseau produsele Ring. „Nedetectat de Ring, angajatul a continuat să spioneze luni de zile”, a spus FTC.

Un coleg a observat abaterea și, în cele din urmă, angajatul a fost concediat.

FTC a mai spus că Ring le-a oferit angajaților acces nerestricționat la datele video sensibile ale clienților, a spus „ca urmare a acestui acces periculos de extins și a atitudinii laxe față de confidențialitate și securitate, angajații și contractanții terți au putut să vizualizeze, să descarce și să transfere date video sensibile pentru propriile lor scopuri.”

Ca parte a acordului FTC cu Ring, care se întinde pe 20 de ani, Ring trebuie să dezvăluie clienților cât de mult acces la datele lor au compania și contractorii săi.

Un influencer trebuie să plătească despăgubiri de 3,4 milioane de dolari pentru Cardi B

FOTO. FC Sevilla este câștigătoarea trofeului Europa League

Un medicament care „ajută la pierderea în greutate” a devenit viral pe TikTok. Specialiștii sunt reticenți cu privire la eficiența pastilei