• Autoritățile de reglementare din SUA au decis că noile ceasuri Apple Watches încalcă brevetele existente deținute de Masimo.
  • Ca răspuns la această hotărâre, Apple a declarat că va înceta să mai vândă două modele de Apple Watch în această săptămână.
  • Oprirea vânzărilor ar putea costa compania între 300 și 400 de milioane de dolari, a estimat un analist de la Wedbush.

Dacă Apple va continua cu planul său provizoriu de a opri vânzarea a două dintre cele mai recente modele de ceasuri Apple Watch în această săptămână, compania ar putea pierde sute de milioane de dolari, scrie Business Insider.

Luni, Apple a anunțat că intenționează să oprească vânzarea versiunilor Series 9 și Ultra 2 ale ceasului său inteligent pentru clienții din SUA online începând de joi după-amiază, iar în magazinele sale duminică.

Întreruperea va costa probabil Apple aproximativ 300-400 de milioane de dolari în vânzările din sezonul de sărbători, a estimat analistul Dan Ives de la Wedbush Securities. Aceasta este o sumă mică pentru Apple, având în vedere că analiștii se așteaptă ca Apple să genereze vânzări de aproape 120 de miliarde de dolari în perioada octombrie-decembrie, inclusiv în sezonul cumpărăturilor de sărbători.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Suspendarea vânzărilor la cele două modele de Apple Watch „nu mișcă prea mult acul pentru companie, dar, cu toate acestea, nu ar fi putut veni într-un moment mai prost posibil”, a spus Ives.

Până în prezent, acțiunile Apple nu au fost afectate în mod semnificativ de suspendarea anunțată a vânzărilor celor două modele de ceasuri, lăsând acțiunile aproape de nivelul record atins săptămâna trecută.

„Apple nu este deloc de acord cu ordinul și urmărește o serie de opțiuni legale și tehnice pentru a se asigura că Apple Watch este disponibil pentru clienți”, a declarat un reprezentant al Apple pentru Business Insider. „În cazul în care ordinul se menține, Apple va continua să ia toate măsurile pentru a aduce înapoi Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2 clienților din SUA cât mai curând posibil.”

Citește și