• Apple ia în calcul să crească prețul modelelor Pro pentru seria iPhone 15.
  • Acțiunile Apple au crescut cu aproape 50% în 2023 și se apropie de 3.000 mld. $.
  • Apple le-a transmis furnizorilor că obiectivul pentru seria iPhone 15 este de 85 de milioane de unități produse.

Apple ia în calcul să crească prețul modelelor Pro pentru seria iPhone 15. Acțiunile Apple au crescut cu aproape 50% în 2023 și se apropie de 3.000 mld. $. Între timp, Apple e dată în judecată de dezvoltatori din UK care cer compensație de 1mld. $, informează Bloomberg.

Apple le-a transmis furnizorilor că obiectivul pentru seria iPhone 15 este de 85 de milioane de unități produse, scrie Bloomberg. Asta în condițiile în care tot mai multe zvonuri spun că modele Pro vor fi dificil de cumpărat după lansarea care ar urma să aibă loc în septembrie.

Acest target de 85 de milioane de unități din seria iPhone 15 este aproape la același nivel ca în urmă cu un an, pentru seria iPhone 14, când a planificat 90 de milioane de unități. Compania e determinată să păstreze acest nivel în ciuda nesiguranței economice la nivel global și a unui declin care se estimează pentru piața de smartphone-uri, per total. Mai mult, Apple ar putea să aibă venituri chiar mai mari dacă va decide până la urmă să crească prețul pentru modelele Pro, lucru pe care îl ia în calcul conform unei surse Bloomberg. Totuși, decizia finală nu a fost luată.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Apple, dată în judecată

Profesorul Sean Ennis de la Universitatea East Anglia Center de la departamentul Competition Policy este cel care reprezintă 1.566 de creatori de aplicații din UK, nemulțumiți de comisioanele cerute de Apple și pe care le consideră exagerate. Apple a spus în trecut că 85% dintre dezvoltatorii de aplicații din App Store nu plătesc comision. Suma cerută de Ennis pentru dezvoltatori este de 1 miliard de dolari. Deși pare o sumă imensă, pentru Apple reprezintă doar o parte mică din veniturile obținute din Apple Pay, Apple Arcade și App Store, care sunt estimate la 80 de miliarde de dolari pe an.

Citește și: