• Musk a postat în noiembrie anul trecut că „eliminarea exploatării copiilor este prioritatea nr. 1”.
  • Comisia eSafety a criticat „discuția goală” a companiei pe această temă.
  • Dacă amenda nu este plătită, autoritatea de reglementare poate urmări compania în instanță.

Organismul de pază pentru siguranța internetului din Australia a aplicat o amendă de 610.500 de dolari companiei X pentru că nu a cooperat cu o anchetă privind practicile împotriva abuzului asupra copiilor. Anunțul vine după ce Musk a postat în noiembrie anul trecut că „eliminarea exploatării copiilor este prioritatea nr. 1”, scrie BBC.

Comisia eSafety a criticat „discuția goală” a companiei pe această temă. X, cunoscut înainte sub numele de Twitter, a înregistrat o scădere continuă a veniturilor de când Musk a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari anul trecut.

Conform legilor australiene care au intrat în vigoare în 2021, autoritatea de reglementare poate forța companiile de internet să ofere informații despre practicile lor de siguranță online sau se confruntă cu o amendă. Dacă amenda nu este plătită, autoritatea de reglementare poate urmări compania în instanță.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Google de la Alphabet a primit, de asemenea, un avertisment pentru nerespectarea cererii sale de informații despre gestionarea conținutului de abuz asupra copiilor. Neconformitatea lui X a fost mai gravă, autoritatea de reglementare afirmând că în acest caz, compania nu a „furnizat niciun răspuns la unele întrebări, lăsând unele secțiuni complet goale”.

Citește și