Băncile care l-au finanțat pe Elon Musk îl pot ajuta pe cel mai bogat om din lume să se retragă de la achiziția Twitter

Elon-Musk

Elon-Musk

Băncile care au fost de acord să finanțeze achiziția Twitter de către Elon Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari, au un stimulent financiar pentru a-l ajuta pe cel mai bogat om din lume să se retragă, dar ar avea mari șanse de reușită din punct de vedere juridic, potrivit unor persoane apropiate tranzacției și experților în drept societar.

Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru a-l forța să finalizeze tranzacția, respingând afirmația acestuia potrivit căreia compania cu sediul în San Francisco l-a indus în eroare cu privire la numărul de conturi de spam de pe platforma sa de socializare ca fiind o remușcare a cumpărătorului în urma prăbușirii acțiunilor din domeniul tehnologiei.

Tribunalul Delaware Court of Chancery, unde se desfășoară litigiul dintre cele două părți, a stabilit un standard ridicat pentru ca dobânditorilor să li se permită să renunțe la tranzacțiile lor, iar majoritatea experților juridici au declarat că argumentele din acest caz sunt în favoarea Twitter.

Cu toate acestea, există un scenariu în care lui Musk i s-ar permite să renunțe la achiziție, plătind Twitter doar o taxă de despărțire de 1 miliard de dolari, conform termenilor contractului lor. Finanțarea sa bancară de 13 miliarde de dolari pentru tranzacție ar trebui să se prăbușească.

Refuzul de a finanța afacerea ar cântări asupra reputației băncilor pe piața fuziunilor și achizițiilor ca surse de încredere de datorii. Cu toate acestea, băncile ar avea cel puțin două motive pentru a-l ajuta pe Musk să iasă din achiziție, au declarat trei surse apropiate de afacere.

Băncile ar putea obține comisioane profitabile de la afacerile lui Musk, cum ar fi producătorul de automobile electrice Tesla și compania de rachete spațiale Space, cu condiția să continue să se bucure de favorurile acestuia. De asemenea, ele se confruntă cu perspectiva unor pierderi de sute de milioane de dolari dacă Musk este forțat să finalizeze tranzacția, au precizat sursele. Aceasta deoarece, ca la fiecare achiziție mare, băncile ar trebui să vândă datoria pentru a o scoate din evidențele lor.

Acestea ar avea dificultăți în atragerea investitorilor, având în vedere scăderea în buzunare a pieței datoriilor de la semnarea acordului în aprilie și faptul că Musk ar fi văzut ca un cumpărător nedorit al companiei, au spus sursele. Băncile s-ar confrunta atunci cu perspectiva de a vinde datoria în pierdere.

Exit mobile version