• Marcel Boloș a confirmat că nu va exista o majorare a TVA-ului pentru alimente și medicamente.
  • În ceea ce privește energia termică și sectorul HoReCa, cotele de TVA rămân neschimbate.
  • Alexandru Coita: Impactul nu va fi atât de mare ca în cazul unei creșteri brutale

Marcel Boloș a confirmat că nu va exista o majorare a TVA-ului pentru alimente și medicamente, menționând că o asemenea măsură ar fi avut impact negativ asupra populației. Cu toate acestea, s-au făcut unele ajustări, cum ar fi majorarea TVA-ului pentru produsele bio-tradiționale și fotovoltaice.

În ceea ce privește energia termică și sectorul HoReCa, cotele de TVA rămân neschimbate.

Alexandru Coita, analist de politică internă, spune că impactul nu va fi atât de mare ca în cazul unei creșteri brutale, la TVA la 19-21% pentru toate categoriile de bunuri și servicii.

Recomandări

ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

„Vedem astăzi la nivel de schiță și care probabil va fi adoptat de Parlament, reprezintă o creștere minoră față de cerințele inițiale ale Comisiei Europene, care să nu uităm că la Bruxelles, la întâlnirile cu Guvernul, a cerut ca România să elimine orice fel de de code diferențiate de TVA și să adoptăm o cotă unică de 21% deci vorbim de o politică mult mai puțin restrictivă fiscal decât era cerută de Bruxelles”, spune Alexandru Coita.

„Cu siguranță, orice creștere de taxe descurajează consumul în România”. „Să nu uităm că este o economie care este bazată în primul rând pe consum. Se vede asta și în balanța comercială. Importurile sunt mult mai mari decât exporturile, ceea ce nu este neapărat o veste bună pe termen lung”, a spus Alexandru Coita, la Aleph News.

Citește și