• Bursa de la București a atins un nivel record la sfârșitul săptămânii trecute.
  • Creșterea Bursei a fost influențată de inflație, cu profitabilitatea companiilor din energie în creștere, datorită prețului mai ridicat al motorinei.
  • Pe 29 septembrie 2023, Fondul Proprietatea va distribui aproximativ 9,3 miliarde lei către investitori sub formă de dividende, contribuind, de asemenea, la creștere.

Bursa de la București a atins un nivel record la sfârșitul săptămânii trecute. Indicele principal BET închizând la 13.801 puncte, o creștere de 18% în acest an. Performanța este susținută atât de listarea Hidroelectrica în vară, cât și de anunțurile de dividende programate pentru toamnă la companii precum Banca Transilvania, Petrom și Fondul Proprietatea, scrie Mediafax.

Creșterea Bursei a fost influențată de inflație, cu profitabilitatea companiilor din energie în creștere, datorită prețului mai ridicat al motorinei. Acest lucru se traduce în rezultate financiare mai bune și într-o evaluare mai mare din partea investitorilor.

Pe 29 septembrie 2023, Fondul Proprietatea va distribui aproximativ 9,3 miliarde lei către investitori sub formă de dividende, contribuind, de asemenea, la creștere.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?

Acest nivel istoric depășește precedentul record înregistrat în ianuarie 2022, iar indicele BET-TR a înregistrat o creștere de 22% în acest an. Capitalizarea totală a companiilor listate la Bursa de Valori București a atins valoarea de 280 miliarde lei pe 8 septembrie.

În ultima ședință de tranzacționare, acțiunile Băncii Transilvania, Fondului Proprietatea și Petrom au crescut semnificativ, iar lichiditatea pe acțiuni a fost de 45 milioane lei.

Citește și