• O plăcuță de înmatriculare a fost vândută pentru suma impresionantă de 15 milioane de dolari la o licitație caritabilă din Dubai.
  • Încasările din vânzare vor fi donate pentru „One Billion Meals” – o campanie derulată de șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.
  • În total, licitația a strâns peste 71 de milioane de dirhami (19,3 milioane de dolari) pentru această campanie.

O plăcuță de înmatriculare a fost vândută pentru suma impresionantă de 55 de milioane de dirhami (15 milioane de dolari) la o licitație caritabilă din Dubai, obținând ceea ce organizatorii Emirates Auction consideră a fi un record mondial, scrie CNN.

Plăcuță de înmatriculare, pe care scrie doar „P7”, a doborât recordul anterior, care aparținea lui Saeed Abdul Ghaffar Khouri. Acesta a cumpărat o plăcuță de înmatriculare pentru 52,2 milioane de dirhami (14,2 milioane de dolari) în februarie 2008, la o licitație organizată de aceeași companie.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

Încasările din vânzare vor fi donate pentru „One Billion Meals” – o campanie derulată de șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite, pentru a ajuta comunitățile vulnerabile din întreaga lume în timpul lunii Ramadanului – a adăugat casa de licitații. Vânzarea a avut loc la începutul acestei luni.

În total, licitația a strâns peste 71 de milioane de dirhami (19,3 milioane de dolari) pentru această campanie, a relatat ziarul de stat din EAU WAM.


În mod normal, prețurile pentru o plăcuță de înmatriculare de lux sunt considerabil mai mici în Statele Unite, deși acestea variază de la un stat la altul. În Virginia, o plăcuță personalizată costă 10 dolari pe an, pe lângă taxele de înmatriculare a vehiculului și cele pentru plăcuțele speciale, în timp ce în New York costă 31,25 de dolari pe an, precum și o taxă inițială de 60 de dolari.
Dar există încă plăcuțe la fel de scumpe disponibile, cum ar fi o plăcuță de înmatriculare din Delaware, care a ajuns la peste 400.000 de dolari la o licitație în 2018. În același timp, o plăcuță de înmatriculare „New York” și Volvo-ul de care este atașată au fost scoase la vânzare cu un preț de 20 de milioane de dolari de mai bine de doi ani.

Citește și: