Cea mai scumpă plăcuță de înmatriculare din lume s-a vândut cu 15 milioane de dolari

O plăcuță de înmatriculare a fost vândută pentru suma impresionantă de 55 de milioane de dirhami (15 milioane de dolari) la o licitație caritabilă din Dubai, obținând ceea ce organizatorii Emirates Auction consideră a fi un record mondial, scrie CNN.

Plăcuță de înmatriculare, pe care scrie doar „P7”, a doborât recordul anterior, care aparținea lui Saeed Abdul Ghaffar Khouri. Acesta a cumpărat o plăcuță de înmatriculare pentru 52,2 milioane de dirhami (14,2 milioane de dolari) în februarie 2008, la o licitație organizată de aceeași companie.

Încasările din vânzare vor fi donate pentru „One Billion Meals” – o campanie derulată de șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite, pentru a ajuta comunitățile vulnerabile din întreaga lume în timpul lunii Ramadanului – a adăugat casa de licitații. Vânzarea a avut loc la începutul acestei luni.

În total, licitația a strâns peste 71 de milioane de dirhami (19,3 milioane de dolari) pentru această campanie, a relatat ziarul de stat din EAU WAM.


În mod normal, prețurile pentru o plăcuță de înmatriculare de lux sunt considerabil mai mici în Statele Unite, deși acestea variază de la un stat la altul. În Virginia, o plăcuță personalizată costă 10 dolari pe an, pe lângă taxele de înmatriculare a vehiculului și cele pentru plăcuțele speciale, în timp ce în New York costă 31,25 de dolari pe an, precum și o taxă inițială de 60 de dolari.
Dar există încă plăcuțe la fel de scumpe disponibile, cum ar fi o plăcuță de înmatriculare din Delaware, care a ajuns la peste 400.000 de dolari la o licitație în 2018. În același timp, o plăcuță de înmatriculare „New York” și Volvo-ul de care este atașată au fost scoase la vânzare cu un preț de 20 de milioane de dolari de mai bine de doi ani.

Citește și:

Exit mobile version