• Băncile s-au angajat să devină ecologice, dar anul trecut au investit miliarde de dolari în extinderea capacității de producție a combustibililor fosili.
  • Băncile au furnizat 673 de miliarde de dolari pentru a finanța industria combustibililor fosili anul trecut.
  • În fruntea acestei liste se află JPMorgan Chase, cel mai mare finanțator al combustibililor fosili cumulat de la semnarea Acordului de la Paris.

Băncile s-au angajat să devină ecologice, dar anul trecut au investit miliarde de dolari în extinderea capacității de producție a combustibililor fosili, în ciuda accelerării crizei climatice, scrie CNN.

Băncile au furnizat 673 de miliarde de dolari pentru a finanța industria combustibililor fosili anul trecut, chiar dacă companiile de petrol și gaze au obținut profituri de 4 trilioane de dolari, potrivit raportului anual Banking on Climate Chaos, întocmit de un grup de organizații non-profit, printre care Rainforest Action Network și Sierra Club.

În timp ce băncile canadiene furnizează o parte tot mai mare din bani, creditorii din SUA încă domină piața și au reprezentat 28% din toate finanțările pentru combustibili fosili în 2022, se arată în raport.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

În fruntea acestei liste se află JPMorgan Chase, cel mai mare finanțator al combustibililor fosili cumulat de la semnarea Acordului de la Paris privind schimbările climatice în 2016, potrivit raportului. Citi, Wells Fargo și Bank of America se află, de asemenea, printre primii cinci finanțatori de combustibili fosili din 2016, potrivit raportului.

Citește și