• Greii băncilor americane au obținut profituri de pe urma majorării dobânzilor în primul trimestru.
  • Câștigurile din primul trimestru 2023 ale JPMorgan Chase, Citigroup și Wells Fargo & Co au depășit vineri așteptările Wall Street.
  • Băncile acumulează fonduri pentru zile negre, pe măsură ce temerile legate de o încetinire economică se amplifică.

Greii băncilor americane au obținut profituri de pe urma majorării dobânzilor în primul trimestru, evitând astfel o reducere a sectorului și profitând de această ocazie pentru a pune deoparte miliarde de dolari în cazul în care împrumuturile se vor deteriora, pe măsură ce perspectivele economice se întunecă.


Câștigurile din primul trimestru 2023 ale JPMorgan Chase & Co (JPM.N), Citigroup Inc (C.N) și Wells Fargo & Co (WFC.N) au depășit vineri așteptările Wall Street, deoarece cheltuielile consumatorilor și ale companiilor au rezistat în fața creșterii dobânzilor, deși toate trei au văzut semne de încetinire și au făcut provizioane în consecință, scrie Reuters.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA


„Goliat câștigă”, a declarat Mike Mayo, analist la Wells Fargo, într-o declarație în care a subliniat creșterea, amploarea și rezistența într-un „trimestru deosebit de puternic” pentru JPMorgan, pe care l-a numit „un port în furtună” în timpul recentelor tulburări din sectorul bancar.


Băncile acumulează fonduri pentru zile negre, pe măsură ce temerile legate de o încetinire economică se amplifică din cauza creșterilor agresive ale dobânzilor operate de Rezerva Federală a SUA pentru a domoli inflația, precum și din cauza turbulențelor recente alimentate de falimentele a două bănci de dimensiuni medii.


Directorul general al JPMorgan, Jamie Dimon, a avertizat că, deși economia americană rămâne robustă, recenta criză din sectorul bancar, cu prăbușirea bruscă a Silicon Valley Bank (SVB) și Signature Bank luna trecută, ar putea face creditorii mai conservatori și, în același timp, ar putea avea un impact asupra cheltuielilor de consum.

Citește și: