• Amestecarea executivă vine după restructurarea gigantului tehnologic chinez.
  • Joseph Tsai îi va succeda lui Zhang în funcția de președinte al Grupului Alibaba.
  • Alibaba își propune să finalizeze listarea unităților cloud într-un an.

Grupul Alibaba a declarat marți, că CEO-ul și președintele său, Daniel Zhang, va renunța pentru a se concentra pe divizia sa de cloud, pe măsură ce gigantul chinez de comerț electronic avansează cu un plan de separar, în șase unități de afaceri.

Zhang a ocupat concomitent trei roluri din decembrie, când a preluat funcția de șef al unității cloud, după ce a suferit o întrerupere pe care a descris-o drept „cea mai lungă eșec la scară majoră” de peste un deceniu.

Sursă: Forbes

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Rolul de CEO va fi predat lui Eddie Yongming Wu, președintele Taobao și Tmall Group din Alibaba, în timp ce vicepreședintele executiv Joseph Tsai îl va prelua pe Zhang în calitate de președinte.

Ambele numiri vor intra în vigoare pe 10 septembrie, a spus Alibaba

„Numirea lui Daniel să se concentreze pe rularea în cloud este într-adevăr o dovadă de încredere și încredere în el pentru a lua cea mai prețioasă afacere și a rula cu ea pentru a o dezvolta în mod corect, având în vedere această epocă a inteligenței artificiale generative (AI)”, a spus Brian Wong, fost angajat Alibaba și autor al cărții, „The Tao of Alibaba”.

„Ideea sau așteptarea că o persoană ar putea gestiona Cloud și, în același timp, să gestioneze întregul Grup Alibaba este o așteptare nerezonabilă.”

Divizia sa de comerț electronic care se confruntă cu China, care include piețele Taobao și Tmall, va rămâne deținută în totalitate de Alibaba, dar celelalte cinci unități vor fi separate, Alibaba anunțând în mai că își propune să finalizeze listarea publică a unității sale de cloud. în următoarele 12 luni.

Zhang susține că este momentul potrivit pentru el să-și dedice atenția afacerii

„Din perspectiva guvernanței corporative, avem nevoie și de o separare clară între consiliu și echipa de management, pe măsură ce Cloud Intelligence Group merge pe calea spre a deveni o companie publică independentă”, a spus el.

Sursă: CNN

„Ar fi nepotrivit pentru mine să continui să servesc în calitate de președinte și CEO al ambelor companii în același timp în timpul procesului de disociere”. Analiștii au estimat că unitatea de cloud valorează între 41 și 60 de miliarde de dolari, dar au spus că mulțimea de date pe care le supraveghează ar putea să o pună în miza autorităților de reglementare din țară și din străinătate.

Citește și:

Cea mai importantă comandă pentru aviația civilă: IndiGo și Airbus au semnat pentru 500 de avioane A320

„Fanul” lui Bebe Rexha, acuzat de agresiune după ce a lovit-o pe cântăreață cu telefonul în timpul unui concert

Filmul lui Tom Cruise, apreciat de critici ,,Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One” a avut premiera la Roma